Ο Σπύρος Λάτσης, ο Φίλιππος Νιάρχος, ο Αριστοτέλης Μυστακίδης και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης είναι οι τέσσερις ‘Ελληνες που περιλαμβάνονται στην λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη.
Ο Σπύρος Λάτσης βρίσκεται στη θέση 729, με περιουσία 3,2 δισ. δολάρια. Διαχειρίζεται την περιουσία της οικογένειας μετά τον θάνατο του πατέρα του, Γιάννη Λάτση, το 2003. Η οικογένεια ασχολείται ακόμη με τα ναυτιλιακά, μέσω της Latsco Shipping, αλλά έχει επενδύσει και στον τραπεζικό τομέα, σε ακίνητα και πετρέλαια, καθώς διαθέτουν ποσοστό στην Ελληνικά Πετρέλαια, την Lamda Development και την EFG International.
Ο Φίλιππος Νιάρχος είναι στη θέση 859 με περιουσία 2,8 δισ. δολάρια. Ο μεγαλύτερος γιος του Σταύρου Νιάρχου κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του, η οποία περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα έργα στον κόσμο. Λέγεται ότι είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Βίνσεντ βαν Γκογκ, σημειώνει το Forbes, ενώ περιλαμβάνει και τον πίνακα του Πάμπλο Πικάσο «Yo, Picasso». Από τη στιγμή που απέκτησε τη συλλογή, ο Φίλιππος Νιάρχος πρόσθεσε σε αυτή κι άλλα έργα, μεταξύ άλλων του Αντι Γουόρχολ και του Μαουρίτσιο Κατελάν.
Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης είναι στη θέση 965 της λίστας, με περιουσία 2,5 δισ. δολάρια. Είναι επικεφαλής του κολοσσού μεταλλευμάτων Glencore, εταιρεία της οποίας κατέχει το 3%. Εχει ελληνική και βρετανική υπηκοότητα, ενώ έγινε δισεκατομμυριούχος όταν η Glencore μπήκε στο χρηματιστήριο.
Στη θέση 1999 της λίστας είναι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης. Η περιουσία του συνιδρυτή της Motor Oil εκτιμάται στο 1,1 δισ. δολάρια, ενώ η οικογένεια έχει μεταξύ άλλων επενδύσεις στη ναυτιλία και τον τραπεζικό τομέα.
Συνολικά η λίστα περιλαμβάνει 2.208 δισεκατομμυριούχους από 72 χώρες.