Καθώς η αυλαία έπεσε, τα χρυσά αγαλματίδια απόκτησαν  νέους ιδιοκτήτες, ενώ τα χέρια σφίγγουν καινούργιες συνεργασίες, με τον κύκλο επιτυχιών να διαγράφεται ξανά.

Φυσικά, η μουσική που στελεχώνει κάθε ταινία λαμβάνει την τιμητική της, με δική της κατηγορία  βράβευσης.Παρακάτω λοιπόν παρουσιάζονται 5 βραβευμένα τραγούδια ταινιών, σύμβολα της αισθητικής και της ατμόσφαιρας του κινηματογραφικού έργου .

#1 Dirty Dancing – Time of my Life
Έπλεξε δράμα και ρομαντισμό, χτίζοντας τα εφηβικά όνειρα μιας ολόκληρης δεκαετίας. Λινκνιζόμενοι γοφοί δημιουργούν ένταση, καθώς μια ομολογουμένως ώριμη θεματολογία συνοδεύει έναν ανέμελο νεανικό χαρακτήρα.

#2 Skyfall-Skyfall

Τα διθυραμβικά σχόλια και η εμπορικότατη επιτυχία του Skyfall δεν επισκίασαν την κρυστάλλινη φωνή της Adele, που με μια ενδιαφέρουσα ποπ-ορχηστρική εκτέλεση σαγήνεψε το κοινό σε παγκόσμια κλίμακα.


#3 The Lion King – Can You Feel The Love Tonight
Κάτι το σαιξπηρικό δέσποζε στη μουσική μεταφορά ενός αλλοτινού σύμπαντος στη σαβάνα.Μια θρυλική παραγωγή που συνόδευσε έτη παιδικών αναμνήσεων, σε γλυκό κλίμα συγκίνησης.

#4 Sunset Boulevard -Soundtrack Suite (Franz Waxman)

Κάτι από δραματικό εξπρεσιονισμό στόλισε το εικονικό αμερικάνικο film noir της δεκαετίας του 1950. Με έμφαση στη θέρμη και το σθένος της ανθρώπινης έκφρασης, πλαισίωσε μελοδραματικά το ατμοσφαιρικά ψυχρό οπτικό στυλ, με αναμφισβήτητη επιτυχία


#5 Since You Went Away -Soundtrack Suite (Max Steiner)

Μια εσάνς πατροπαράδοτου Hollywood, με την αίσθηση της κλασικής εκείνης μελωδίας που κανείς εύκολα επαναφέρει στη μνήμη. Μουσική που επαναφέρει τα πρώτα σκιρτήματα του έρωτα, μπροστά σε έναν άγνωστο φόβο αποχωρισμού.


Πηγή: www.maxmag.gr/