Με επιτυχία διοργανώθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Halkidiki σε συνεργασία με τη Νεολαία Γαλάτιστας και το φορέα υποδοχής του BUSINESS MENTALITY την Κυριακή 11 Μαρτίου στο Δημαρχιακό Κτίριο της Γαλατιστάς στα πλαίσια του Global Money Week 2018 , σεμινάριο-ομιλία με κεντρικό θέμα «ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ».
Εισηγήτρια του Σεμιναρίου, ήταν η κ. Αΐντα Νίκα,η οποία αναφέρθηκε στο νέο περιβάλλον και τις δυνατότητες που δίνει η ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα, σε όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν «ηλεκτρονικά» και πρέπει να είναι σε θέση να λάβουν τις σωστές στρατηγικές αποφάσεις, όταν απαιτηθεί, καθώς και σε άτομα που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου ως σύμβουλοι ανάπτυξης ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας.
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, έλαβε χώρα και ένα διαδραστικό παιχνίδι μη τυπικής μάθησης, που στόχο είχε να εκπαιδεύσει και να καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες για την απόκτηση επιχειρηματικών, οικονομικών και μαθηματικών δεξιοτήτων.


Τέλος οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις προοπτικές που ανοίγονται για τους νέους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν, μέσω του Ηλεκτρονικού Εμπορίου .
Από τη πλευρά της Νεολαίας Γαλάτιστας την εκδήλωσε χαιρέτησε ο πρόεδρος κ. Σακελλάρης, ενώ ο επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Χαλκιδικής κ. Πάνας Απόστολος τόνισε ότι το Global Money Week είναι μια παγκόσμια ετήσια γιορτή ευαισθητοποίησης. Στην παγκόσμια αυτή γιορτή πραγματοποιούνται τοπικές – περιφερειακές εκδηλώσεις και δράσεις που στοχεύουν στο να εμπνέουν τους νέους και όχι μόνο, να μάθουν για την σωστή διαχείριση του χρήματος, την εξοικονόμηση, να βρουν απασχόληση και να είναι δημιουργική ακόμη και ως επιχειρηματίες.

Λίγα λόγια για το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης-Europe Direct Χαλκιδικής
Το Europe Direct Χαλκιδικής με περιοχή ευθύνης τη Χαλκιδική άλλα και με πεδίο δράσεων σε όλη τη Κεντρική Μακεδονία ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και παρέχει την πιο πρόσφατη ενημέρωση για θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.
Το κέντρο ανήκει σε ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο πληροφόρησης 450 περίπου κέντρων στα 28 κράτη μέλη, που έχει συστήσει και συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκ των οποίων τα 17 βρίσκονται στην Ελλάδα .
Φορέας υποδοχής του Κέντρου είναι ο οργανισμός BUSINESS MENTALITY.
Τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct επικεντρώνονται στα βασικά θέματα και στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρουσιάζουν άμεσο ενδιαφέρον για τους Ευρωπαίους πολίτες, κυρίως σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Το δίκτυο των κέντρων πληροφόρησης EUROPE DIRECT παρέχει σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα να λαμβάνουν άμεσα πληροφορίες, συμβουλές και απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τα όργανα, τη νομοθεσία, τις πολιτικές και τα προγράμματα της Ε.Ε., καθώς και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που απορρέουν από αυτά.
Όπως σε άλλα κράτη μέλη, έτσι και στην Ελλάδα, τα κέντρα συμπληρώνουν και υποστηρίζουν τις δραστηριότητες επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPIO) και άλλων θεσμικών οργάνων και οργανισμών της ΕΕ σε τοπικό και/ή περιφερειακό επίπεδο. Επίσης, συνεργάζονται με άλλα δίκτυα πληροφόρησης και παροχής βοήθειας της ΕΕ.
Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και σε οποιαδήποτε από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε.
Δικτυακός τόπος του Europe Direct : http://europa.eu/europedirect/index_el.htm