Ενημέρωση -Παρουσίαση των νέων Κοινωνικών Δομών του Δήμου Αριστοτέλη έγινε από τον Δήμο και τα στελέχη του ,προκειμένου οι πολίτες να γνωρίσουν τις νέες Δομές και Υπηρεσίες που προσφέρει, όπως αυτών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του ΚΕΠ Υγείας,

που είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική προσφορά του Δήμου Αριστοτέλη, εδώ όπου ο πολίτης λαμβάνει κοινωνική μέριμνα, κοινωνική φροντίδα άλλα και έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για ότι τον αφορά σε επίπεδο υπηρεσιών, επιδομάτων αλλά και των φορέων, υπηρεσιών και προγραμμάτων οποιασδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή Επικράτειας.

Υπήρξε η αναγκαιότητα και για αυτό προχωρήσαμε και στην υλοποίηση…επειδή το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο όπως και το ΚΕΠ Υγείας είναι καινούργιες Δομές ίσως ο κόσμος δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς προσφέρουν και για αυτό πρέπει να ενημερωθεί…ήδη από τις εισηγήσεις των ειδικών έχει διαφανεί ότι πάμε πάρα πολύ καλά και οι πολίτες αξιοποιούν τις δυνατότητες που τους παρέχουν …δήλωσε στην “Χαλκιδική Πολιτική” ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ.Γιώργος Ζουμπάς η κ. Κατερίνα Μήτρου Πρ .Φροντίδας ο Κοινωνιολόγος κ. Ηρακλής Καταρτζης και η Κοινωνική Λειτουργός κ. Ηρώ Βαφειαδου.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αριστοτέλη είναι δράση των Π.Ε.Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014-2020 . που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


Το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Αριστοτέλη εδώ οι πολίτες μέσα από τις νέες Δομές και Υπηρεσίες που προσφέρει, όπως αυτών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του ΚΕΠ Υγείας, λαμβάνουν κοινωνική μέριμνα, κοινωνική φροντίδα και ενημερώνονται για όλα τα επιδόματα που δικαιούνται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα οποιαδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή Επικράτειας.

Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αριστοτέλη αλλά και του κάθε Δήμου, μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Συγχρόνως τα Κέντρα Κοινότητας παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα όπως η προσέγγιση της τοπικής αγοράς για εύρεση εργασίας, η δημιουργία ευκαιριών για νέους ώστε να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή, προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας η οικογενειακών δυσαρμονιών, ζητήματα νομικού χαρακτήρα, μαθησιακή στήριξη παιδιών και εφήβων, διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.
*Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
*Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες : Ζωή Γανίτη