Τα αιτήματα διαφόρων φορέων του Δημοσίου, επεξεργάζεται αυτό το διάστημα το ΑΣΕΠ, που αφορούν προκηρύξεις για νέες μόνιμες θέσεις εργασίας σε ΔΕΚΟ και υπουργεία.

Πιο συγκεκριμένα, από το ΑΣΕΠ σχεδιάζεται η έκδοση τριών νέων προκηρύξεων που θα αφορούν στην πρόσληψη άνω των 1.000 υποψηφίων στα ΕΛΤΑ, στο υπουργείο Πολιτισμού και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ ήδη έχει ήδη εκδοθεί η προκήρυξη για τις 209 μόνιμες θέσεις εργασίας στην ΕΥΠΑΔ.

Μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να εκδοθεί από το ΑΣΕΠ προκήρυξη για 100 θέσεις προσωπικού αορίστου χρόνου στα ΕΛΤΑ «Ταχυμεταφορές», εκ των οποίων οι 80 θα είναι για υποψηφίους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ειδικότητα διανομέων και οι υπόλοιπες 20 για πτυχιούχους Πανεπιστημίων για διάφορες ειδικότητες.

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει ζητήσει από το ΑΣΕΠ την έκδοση προκήρυξης (αναμένεται εντός του Μαρτίου) για 200 μόνιμους φύλακες αρχαιοτήτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποστείλει αίτημα στο ΑΣΕΠ για την έκδοση προκήρυξης (αναμένεται εντός του Μαΐου) για την πρόσληψη 588 μόνιμων υπαλλήλων σε σωφρονιστικά ιδρύματα, εκ των οποίων οι 557 θα αφορούν θέσεις για υποψηφίους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για τον ίδιο διαγωνισμό και με βάση τον νόμο, το υπουργείο Εργασίας προχωρεί στην προβλεπόμενη πρόσληψη μέσω του ΟΑΕΔ 45 ατόμων που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμΕΑ.

Για την προκήρυξη που αφορά τις μόνιμες θέσεις εργασίας στην ΕΥΔΑΠ, η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων, θα ξεκινήσει στις 18 Απριλίου και λήγει στις 3 Μαΐου 2018.

Πηγή: dikaiologitika.gr