Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, απο το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου με την Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής, στα γραφεία της Ένωσης στην Θεσσαλονίκη.
Κατά τη συνάντηση, έγινε ενημέρωση του προεδρείου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως για το ιστορικό της επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου και την εκκρεμότητα προμήθειας των προθηκών για τα αρχαιολογικά εκθέματα, ώστε επιτέλους να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.
Παράλληλα, και αφού συνομολογήθηκε η σημαντικότητα του πολιτιστικού αυτού έργου για τον τουρισμό της Χαλκιδικής, ζητήθηκε η συνδρομή της Ένωσης Ξενοδόχων στις προσπάθειες της Εταιρείας Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωσή του.
Ενδεικτικό του θερμού κλίματος, είναι ότι πλέον, πέραν του προέδρου της Ενώσεως κύριου Γρηγόρη Τάσιου που είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη μας, και προς επίρρωση της στρατηγικής μας συμμαχίας, όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Ενώσεως Ξενοδόχων Χαλκιδικής εγγράφηκαν μέλη της Εταιρείας Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου.
Τέλος, σας ενημερώνουμε, ότι η Εταιρεία μας, μετά από την προηγηθείσα συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο στον Πολύγυρο, αναμένεται να προσκληθεί στο επικείμενο Περιφερειακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να αναπτύξει τις απόψεις της και να θέσει το θέμα της πλήρους λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου στους αρμόδιους θεσμικούς – κυβερνητικούς παράγοντες.