Η γαλλική σημαία κυματίζει  στο 2ο ιστό του σχολείου , ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη Γαλλίδα εκπαιδευτικό Anne Savignac Vernier του γαλλικού σχολείου Caisse Des Ecoles Nimmes που θα φιλοξενηθεί αυτήν την εβδομάδα στο σχολείο.
Η επίσκεψή της γίνεται στα πλαίσια προγράμματος, με στόχο τη συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών, που ξεκίνησε με την έναρξη του σχολικού έτους η εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας Μαίρη Κολέτα.
Το σχολείο μας υποστηρίζοντας πάντα πρωτοποριακές δράσεις προωθεί καινοτόμες πρακτικές και στηρίζει τη συνεχιζόμενη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Έτσι οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν εκπαιδευτικά συστήματα άλλων χωρών, ενώ οι μαθητές μας έρχονται σε επαφή με τον πολιτισμό και την κουλτούρα των χωρών συνεργασίας.
Η παρουσία και η συνεισφορά της εκπαιδευτικού της Γαλλικής Γλώσσας Χριστίνας Χατζηπαντελή ήταν καταλυτική, καθότι ως γνώστρια της γλώσσας και με βαθιά γαλλική κουλτούρα κατάφερε να εξοικειώσει μαθητές, εκπαιδευτικούς και φιλοξενούμενη πολύ γρήγορα.
Στη συνέχεια η Anne Savignac Vernier με εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολούθησε τα μαθήματα της Γαλλικής και Αγγλικής γλώσσας, της Πληροφορικής και της Φυσικής Αγωγής και αντάλλαξε πληροφορίες και εμπειρίες με τους μαθητές.
με στοιχεία απο το ΦΒ της κ.Ιφιγένεια Παρούση