Το ελληνικό γιαούρτι ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, με θετικές κριτικές για την γεύση του και τη θρεπτική του αξία. Στις ΗΠΑ το ελληνικό γιαούρτι κατέχει μεγάλο μέρος της κατανάλωσης, ενώ η Ασία με μεγάλα βήματα ανακαλύπτει τον ελληνικό θησαυρό και δείχνει να τον προτιμάει.

Εμείς οι ‘Ελληνες καταναλωτές, για χρόνια είχαμε ξεχάσει το γιαούρτι, και μόνο τα τελευταία δύο χρόνια δείχνει να σημειώνεται μεγάλη αύξηση στην κατανάλωση. Η επιστροφή των Ελλήνων στα γυμναστήρια και τη καλή διατροφή είναι ένας λόγος που το γιαούρτι γεμίζει τα ψυγεία των ελληνικών νοικοκυριών.

Δείτε τι κερδίζετε, αν εντάξετε το γιαούρτι στη καθημερινή σας διατροφη:

-Βοηθάει στη πρόληψη της οστεοπόρωσης.

-Συμβάλει στην υγεία του εντέρου

-Περιέχει ζωντανούς μικροοργανισμούς, οι οποίοι ρυθμίζουν την ισορροπία της εντερικής xλωρίδας, που είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του εντέρου και την αποφυγή γαστρεντερικών προβλημάτων. Επιπλέον, ένα από τα βακτήρια του γιαουρτιού, το λακτομπάκιλους, φέρεται να καταστέλλει την παραγωγή ενζύμων που ευνοούν την ανάπτυξη κακοήθων όγκων στο παχύ έντερο.

-Βοηθάει στο αδυνάτισμα. Έρευνες έχουν δείξει ότι εκτός από τις λίγες θερμίδες που έχει, βοηθάει και στη λιποδιάλυση.

-Δεν θα ξαναρρωστήσεις ποτέ. Οι βιταμίνες που περιέχει και το ασβέστιο θωρακίζουν τον οργανισμό μας απέναντι στις ιώσεις και τις μολύνσεις.

Πηγή: e-radio.gr