Το πρώτο Facebook Community Day (Ημέρα κοινότητας Facebook) πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα.
Στο Facebook Community Day παρευρέθηκαν Community Admins (διαχειριστές κοινοτήτων) από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα νέα εργαλεία για τους διαχειριστές ομάδων και την τεχνολογία, ώστε να διαφυλάξουν την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων στο Facebook.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, βασικός ομιλητής της διοργάνωσης ήταν η Nicola Mendesohn, Αντιπρόεδρος του Facebook για την περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA), η οποία δήλωσε σχετικά: «Οι συμμετέχοντες μπορούν να συνδεθούν, να μάθουν ο ένας με τον άλλο και να μοιραστούν εμπειρίες με άλλους ηγέτες της κοινότητας, καθώς και να ενημερωθούν από εμάς αναφορικά με τα προϊόντα που δημιουργούμε, ώστε να βοηθήσουμε στην ασφάλεια και υποστήριξη κοινοτήτων. Στόχος μας είναι να παρέχουμε ευκαιρίες στους δημιουργούς των κοινοτήτων για να μοιραστούν τα σχόλιά και τις εμπειρίες τους μαζί μας, ώστε να τους υποστηρίξουμε καλύτερα».
Διαχειριστές ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα συνδέθηκαν με άλλους διαχειριστές από διαφορετικές ομάδες, αντάλλαξαν απόψεις και συμμετείχαν σε ένα workshop πάνω στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, νέων εργαλείων και tips για ηγέτες κοινοτήτων. Η Nicola σχολίασε:
«Επιλέξαμε τα σημερινά θέματα με σκοπό να μπορέσουμε να παρέχουμε στους συμμετέχοντες ιδέες για το πώς να εμπλέξουν την κοινότητά τους, πώς να διαχειριστούν την κοινότητά τους και πώς να σκιαγραφήσουν το μέλλον και να μεγαλώσουν την κοινότητά τους».