Σίγουρη ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να ενδυναμώσει τις γυναίκες, να προωθήσει την ισότητα των φύλων και να συγκρουστεί με τα στερεότυπα, εμφανίστηκε η επικεφαλής της UEFA για το γυναικείο ποδόσφαιρο, Ναντίνε Κέσλερ, σε διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Το Θέμα της διάσκεψης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι γυναίκες μπορούν να αναπτυχθούν μέσω του αθλητισμού και η Ναντίνε Κέσλερ εξήγησε τα οράματα και τη δέσμευση της UEFA να διατηρήσει την εντυπωσιακή δυναμική που δημιουργείται στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την διακομματική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον αθλητισμό, η οποία συγκεντρώνει μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από διάφορες πολιτικές πτέρυγες για να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA.
Η UEFA και ο πρόεδρος της, Αλεξάντερ Τσεφερίν, έχουν καταστήσει την ανάπτυξη και την πρόοδο του γυναικείου ποδοσφαίρου βασική προτεραιότητα, ενώ παράλληλα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία προσπαθεί να συμβάλει στη συζήτηση για την ισότητα των φύλων στον αθλητισμό.
Η Κέσλερ, κορυφαία παίκτρια στον κόσμο σύμφωνα με την FIFA το 2014 και UEFA Best Women στην Ευρώπη, δήλωσε στην διάσκεψη ότι ο αθλητισμός είναι απαραίτητος για τη σωματική και πνευματική ευημερία των ανθρώπων.
«Βοηθά να μεγαλώσουμε την εμπιστοσύνη μας, να βελτιώσουμε την αυτοεκτίμησή μας και μας βοηθά να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες στη ζωή. Συνολικά, απλώς μας εκπληρώνει», τόνισε.
«Στην περίπτωσή μου, το ποδόσφαιρο με βοήθησε να γίνω η γυναίκα που είμαι σήμερα. Μου επέτρεψε να αναπτύξω μια εσωτερική δύναμη, και με αυτό, μια αποφασιστικότητα που θα με βοήθησε να ξεπεράσω τυχόν αποτυχίες που θα μου έριχνε η ζωή. Είμαι πεπεισμένη ότι, χωρίς ποδόσφαιρο, δεν θα μάθαινα τόσα πολλά για τους διαφορετικούς πολιτισμούς και δεν θα γνώριζα διαφορετικά μέρη στον κόσμο. Βοηθάει επίσης να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι, ειδικά σήμερα, να τηρήσουμε ορισμένες αρχές και να ζήσουμε τις αξίες σας. Μας διδάσκει ζωτικούς κανόνες ζωής στην αντιμετώπιση άλλων ανθρώπων».
Η Κέσλερ μίλησε για την τεράστια δύναμη του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου ειδικότερα, ενώ υπογράμμισε ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση, τις δραστηριότητες κατά των διακρίσεων και τα αυθεντικά στερεότυπα.
«Γι ‘αυτό είναι απολύτως σημαντικό ότι οι γυναίκες συμμετέχουν στο ποδόσφαιρο και έχουν την ευκαιρία να βιώσουν αυτό το καταπληκτικό άθλημα. Προωθεί την υγεία και την ευεξία, βελτιώνει την αυτοεκτίμηση και διδάσκει την συλλογικότητα και την επιμονή. Το γνωρίζουμε αυτό μέσω της δικής μας έρευνας για το πώς τα ομαδικά αθλήματα αυξάνουν την εμπιστοσύνη των κοριτσιών, αυτό είναι το κύριο μήνυμα της καμπάνιας μας Together # WePlayStrong.
Θέλουμε να προωθήσουμε το γυναικείο ποδόσφαιρο γι αυτό που είναι, δηλαδή, ως σημαντικό μέλος της ποδοσφαιρικής οικογένειας. Θέλουμε να οδηγήσουμε στη συμμετοχή, να θέσουμε στόχους για ανάπτυξη, ανοιχτά μονοπάτια και ευκαιρίες για γυναίκες και κορίτσια σε όλους τους τομείς».