Διά στόματος του Τζιάνι Ινφαντίνο η ηγεσία της ΕΠΟ και ο Βαγγέλης Γραμμένος ενημερώθηκαν ότι δεν έχουν γίνει ακόμα όσα πρέπει για να αποφευχθεί το GREXIT. Το… μέτωπο με τους 4 μεγάλους.
Δεν ήταν και καθόλου ευχάριστα τα νέα από το ραντεβού Γραμμένου – Ινφαντίνο στο εξωτερικό. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ταξίδεψε για να κάνει αυτήν την επαφή που είχε κλειστεί από την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο ο Ινφαντίνο έδειξε πολύ προβληματισμένος από την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ο κίνδυνος του GREXIT εξακολουθεί να υφίσταται για τα καλά, όπως φάνηκε από την συζήτηση. Στην κουβέντα που έγινε ο ισχυρός άνδρας της ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανέπτυξε στον Ινφαντίνο το σκεπτικό του. Του μετέφερε πως λειτουργεί ώστε να υπάρχουν ποινές για τις εμπρηστικές δηλώσεις, για την πιο σωστή λειτουργία της Λίγκας, για τη νέα επιτροπή που θέλει να έχει αλλά και τις πιο γρήγορες δικαστικές αποφάσεις.
Η πλευρά του Ινφαντίνο σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά έδειξε διάθεση στήριξης προς το πρόσωπο του κ. Γραμμένου, ωστόσο του μετέφερε ότι πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες άμεσα και να υπάρξει σειρά δράσεων για να μην υπάρξει GREXIT. Αλλιώς οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. «Συμμορφωθείτε και πάρτε πρωτοβουλίες, αλλιώς το GREXIT μπορεί να υπάρξει και άμεσα», ήταν το σχετικό… μήνυμα. Ο κ. Ινφαντίνο πάνω στην συζήτηση φέρεται να τόνισε προς τον κ. Γραμμένο ότι ένα σοβαρό ζήτημα είναι και οι διαρκείς εντάσεις που υπάρχουν μεταξύ των 4 μεγάλων ομάδων της Super League και κυρίως το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΙΝΦΑΝΤΙΝΟ, Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είχε το τελευταίο διάστημα και συνεχίζει να μην έχει καλή εικόνα. Η εικόνα αυτή έχει μεταφερθεί σε παγκόσμια κλίμακα και αυτό είναι μεγάλο θέμα», φέρεται να είπε ο Τζιάνι Ινφαντίνο. Με βάση την τελευταία πληροφόρηση η αρμόδια επιτροπή επί των Εθνικών Ομοσπονδιών θα συνεδριάσει τέλος του μήνα ή αρχές Μαϊου για να αποφανθεί για την ΕΠΟ. Υπάρχει δηλαδή η πιθανότητα να προκύψει εξέλιξη τότε. Η EΠΟ θα παραστεί ενώπιον της Επιτροπής προκειμένου να εκθέσει τους λόγους για τους οποίους η εισήγηση για GREXIT θα πρέπει να απορριφθεί και το ποδόσφαιρό μας να μείνει στους κόλπους των FIFA και UEFA.
Επιπλέον για το GREXIT να τονίσουμε ξανά πως θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες… παραβάσεις. Περιγράφεται για περιστατικά όπως παρεμβάσεις των Κυβερνήσεων ή παραβίαση του καταστατικού. Η ουσία είναι όμως πως ο κίνδυνος του GREXIT καλά κρατεί και το… καμπανάκι και από τον Ινφαντίνο ήταν ηχηρότατο! Τέλος με βάση όσα έχουν διαρρεύσει ενήμερος για τα όσα έγιναν στην συνάντηση αυτή είναι και ο κ. Βασιλειάδης.
* Update: Αργά το βράδυ της Τρίτης από πηγές από το Υφυπουργείο Αθλητισμού υπήρξε μία διαρροή ότι η απόφαση για το GREXIT μπορεί να πάει για τέλη Μαϊου με αρχές Ιουνίου.
πηγή: gazzetta.gr