Στη Ρόδο λαμβάνει χώρα το 5ο τουρνουά Ιπποτών, στο οποίο είχαμε ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα, γυναίκα φόρεσε το περιβραχιόνιο σε ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου!
Πρόκειται για την 14χρονη Μαρία Ιωαννίδη, η οποία αγωνίζεται στον Ποσειδώνα Καρπάθου από 5 ετών, και πήρε μέρος ως αρχηγός στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο σε επίπεδο εφήβων.
Ένα κορίτσι που ξεχώρισε στην Ρόδο και στο 5ο τουρνουά Ιπποτών. Η 14χρονη Μαρία – Μίνα Ιωαννίδη, η οποία αγωνίζεται στον Ποσειδώνα Καρπάθου από 5 ετών, και πήρε μέρος ως αρχηγός στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο σε επίπεδο Εφήβων. Πρόκειται πάντως για ένα ιδιαίτερα καλό ταλέντο της περιοχής που κυρίως αγωνίζεται ως κεντρικό χαφ με δημιουργικά και εκτελεστικά χαρίσματα ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και ως στόπερ.
«Είμαι χαρούμενη γιατί αρκετός κόσμος ασχολήθηκε μαζί μου και με την ομάδα μου. Όμως για μένα όλο αυτό δεν είναι κάτι τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Απλά έκανα ότι κάνω από 5 ετών, που παίζω ποδόσφαιρο. Παίζω ποδόσφαιρο και αντλώ χαρά από αυτό. Απ’ ότι έμαθα είναι κάτι σπάνιο ένα κορίτσι να είναι αρχηγός σε ομάδα αγοριών, όμως για μένα δεν είναι κάτι τόσο ξεχωριστό, όπως είπα και πριν.
Είμαι στον Ποσειδώνα Καρπάθου, την ομάδα που εκπροσωπεί το μικρό νησί μου στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΔ από πολύ μικρή. Δυστυχώς τα κορίτσια που παίζουν ποδόσφαιρο δεν είναι πολλά και παρά τις προσπάθειες του συλλόγου δεν έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία γυναικείας ομάδας. Ως εκ τούτου κάνω προπονήσεις και παίζω με τα αγόρια αφού επιτρέπεται στα πρωταθλήματα στην ηλικία που είμαι. Είμαι χαρούμενη γιατί στην Καρπαθο και τον Ποσειδωνα με έχουν αγκαλιάσει όλοι», θα μας πει αρχικά μιλώντας στο G-Weekend.
Για την ομάδα της είχε να πει μόνο θετικά εν μέσω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει: «Ο Ποσειδώνας είναι στην Κάρπαθο η μόνη διέξοδος των παιδιών που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Από την αρχή με αγκάλιασαν οι προπονητές μου, οι συμπαίκτες μου και φυσικά η διοίκηση που κάνει τα πάντα για να κρατάει σε καλό επίπεδο το σωματείο. Η σχέση μου με τα αγόρια είναι εξαιρετική. Πλέον κάποια κορίτσια έχουν έρθει στην ομάδα και θελουμε να δημιουργήσουμε τμήμα κοριτσιών. Αυτό για μένα θα ήταν τέλειο. Για μας τα παιδιά που ζούμε μακριά από την Αθήνα το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός είναι διέξοδος. Είναι κάτι διαφορετικό στην καθημερινότητά μας»!
Τα όνειρά της δεν σταματούν βέβαια στην Κάρπαθο: «Έχω όνειρο να παίξω σε μεγάλες ομάδες. Επίσης τώρα που ήμουν στο τουρνουά των Ιπποτών οι Αθλοπαιδιές της Κω που έχουν γυναικεία ομάδα μου είπαν να παω να παίξω μαζί τους στο Κύπελλο και είναι πιθανόν να συμβεί αυτό». Έχει όμως και τα μεγάλα της πρότυπα: «Είναι από την Μπαρτσελόνα. Από το ανδρικό ποδόσφαιρο ο Λίο Μέσι και από τις γυναίκες η Λίκε Μάρτενς». Η μικρή Μαρία με οδηγό το ταλέντο, την πίστη στις δυνατότητές της αλλά και την βοήθεια της οικογένειάς της και της ομάδας θέλει να φτάσει ψηλά και έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει…
πηγή: gazzetta.gr