“Μακροζωία, ο απόλυτος οδηγός” είναι ο τίτλος του βιβλίου της εκπαιδευτικού – βιολόγου κ.Ρούλας Γκόλιου το οποίο παρουσιάζεται από το Δήμο Κασσάνδρας την Κυριακή 29 Μαΐου και ώρα 11.00 στο Δημαρχείο Κασσάνδρας.

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η Διευθύντρια του Κ.Υ. Κασσάνδρας κ. Σοφία Δημοπούλου.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Δήμου Κασσάνδρας Μαρία Παπαδημητρίου δήλωσε σχετικά: “Είναι χρέος μας απέναντι σε ανθρώπους που προσπαθούν μέσω της Επιστήμης τους να παρέχουν χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες, να τους υποστηρίζουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Η κ. Ρούλα Γκόλιου υπήρξε λαμπρό παράδειγμα επαιδευτικού που κατά τα Γυμνασιακά μας χρόνια, μας έδωσε γνώσεις ακρογωνιαίου χαρακτήρα για τη μετέπειτα εξέλιξή μας ως επιστημόνων μα και ως αθρώπων. Σειρά μας τώρα να της αποδόσουμε λίγη έστω από την τιμή που της αξίζει. Ο Δήμαρχός μας Βασίλης Κυρίτσης στηρίζει την προσπάθεια ανάδειξης του έργου της κ. Γκόλιου και ευελπιστούμε πως την Κυριακή θα δούμε πολλούς φίλους, εκπαιδευτικούς μα και συμμαθητές μας στην εκδήλωση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μακροζωία – Ο απόλυτος οδηγός

Συγγραφέας Ρούλα Γκόλιου
Εκδόσεις Ιβίσκος
Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο βιβλίο για μας και τους αγαπημένους μας! Ρίχνει άπλετο φως σε όλους τους παράγοντες της μακροζωίας και στους τρόπους για να την κατακτήσουμε, ώστε να ζούμε με υγεία και ποιότητα και να χαιρόμαστε τη ζωή ως το τέλος, σε αρμονία με τη φύση και με τους συνανθρώπους μας. Αντλεί πληροφορίες από την πανάρχαια γνώση ως την τελευταία λέξη της επιστήμης.
Στις σελίδες του, ανάμεσα σε πολλά, θα βρείτε πληροφορίες και μυστικά:

 • Για την Ικαρία και τις Μπλε Ζώνες Μακροζωίας.
 • Για τη διατροφή, τις τροφές και τα ελιξίρια της μακροζωίας.
 • Για τις καθημερινές συνήθειες και τον τρόπο ζωής μας και με ποιον τρόπο μπορούν να συμβάλλουν στη μακροζωία μας.
 • Για την ψυχολογία της μακροζωίας.
 • Για τις μεταφυσικές πρακτικές, τα γονίδια, τις υποσχέσεις της επιστήμης και της ιατρικής τεχνολογίας για το μέλλον, μέχρι τα πιο ακραία σενάρια που αγγίζουν την επιστημονική φαντασία!!!
 • Για τους αρχαίους και σύγχρονούς Μαθουσάλες.
 • Τέλος θα κάνετε ένα γοητευτικό ταξίδι στους μύθους των αθανάτων και στην αναζήτηση της αθανασίας μέσα από τις μυθολογίες των λαών, από το χθες στο αύριο.

Με πολλές προσωπικές ιστορίες και βιωματικές αφηγήσεις υπερήλικων και υπεραιωνόβιων και πολλές ασκήσεις, συνταγές και πρακτικές για τη μακροζωία.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ρούλα Γκόλιου είναι βιολόγος, απόφοιτος του βιολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών.
Τα έτη 1977-80 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα « ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ».
Από το 1980 υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός στη Μέση Εκπαίδευση. Κατά την περίοδο της θητείας της ως εκπαιδευτικού δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα στο χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Ανέπτυξε κοινωνική και πολιτιστική δράση μέσα από τοπικούς συλλόγους και φορείς είτε ως ενεργό μέλος είτε ως εκλεγμένη εκπρόσωπος .
Αρθρογράφησε και αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο αλλά και σε περιοδικά σε θέματα κυρίως εκπαίδευσης, περιβάλλοντος και κοινωνικού χαρακτήρα.
Από το 2000 ασχολήθηκε με συγγραφή, επιστημονική επιμέλεια και μεταφράσεις βιβλίων και είχε την ευκαιρία να εντρυφήσει σε θέματα ολιστικής και εναλλακτικής θεραπευτικής.
Βιβλία της που εκδόθηκαν:

 • «200 βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες», 2007, (επανεκδόθηκε αρκετές φορές).
 • «Τα άγρια χόρτα στο πιάτο σας», 2013. (2η εκδοση 2014)
 • «Βότανα στον κήπο και στο μπαλκόνι μας», 2015.
 • «Τα άγρια βότανα», 2015.
 • «Τα εδώδιμα φυτά και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες», 2015.