Η ομάδα του KIDOT (Kids of Tomorrow) Festival ξαναχτυπά!

‘Eχοντας για ακόμα μια φορά την προσοχή της στραμμένη στα πελώρια χαμόγελα των παιδιών του αύριο αλλά και στις ανάγκες και τα θέλω της σύγχρονης οικογένειας, επιστρέφουμε μετά το 1st KIDOT Festival με μια σειρά από γιορτινές Κυριακάτικες συναντήσεις για μικρούς μα και μεγάλους!

Fam Fiesta ή αλλιώς μια γιορτή για ολόκληρη την οικογένεια!

Το Fam Fiesta ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό project με κεντρικούς άξονες την βιωματική εκπαίδευση και την ψυχαγωγία, το οποίο προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν σε κάθε συνάντηση και μια διαφορετική θεματική ενότητα!

Η ομάδα του KIDOT επιστρέφει με το Fam Fiesta και μια ακόμη γιορτινή συνάντηση για ολόκληρη την οικογένεια την Κυριακή, 13 Μαΐου στον πολυχώρο του Block 33.

Αφού μαγειρέψαμε και παίξαμε με φρέσκα υλικά, διαγωνιστήκαμε και γευτήκαμε τις πιο απολαυστικές δημιουργίες από τους “Μικρούς Μάγειρες”, σειρά έχουν … οι “ Μικροί Επιστήμονες”!

Φορέστε λοιπόν τις ποδιές σας και τα προστατευτικά σας γυαλιά και ετοιμαστείτε για τα πιο διασκεδαστικά πειράματα!

Αστρονομικά φαινόμενα και ρομπότ με διαστημικές αποστολές, αστερισμοί και καλειδοσκόπια περιμένουν τους μικρούς ΔιαSTEAMανθρώπους να ανακαλύψουν με τον πιο διαδραστικό και διεπιστημονικό τρόπο την επιστήμη της Αστρονομίας! Το συναρπαστικό ταξίδι μας στο διάστημα ακολουθούν τα …μαγικά πειράματα από τους ανθρώπους του κέντρου μελέτης και δημιουργικής απασχόλησης «Μικρό Επιστημονικό» οι οποίοι μας δείχνουν τον τρόπο να μετατρέψουμε το διάβασμα σε χαρά.

Μαμά! Μπαμπά! Θέλω τη βοήθειά σου! Το εργαστήριο χημείας του Dyslexia Centers-Pavlidis Method προσκαλεί μικρούς μα και μεγάλους να ανακαλύψουν πώς τα μπαλόνια…φουσκώνουν μόνα τους!

Και οι πειραματισμοί συνεχίζονται! Πώς αντιλαμβανόμαστε το χώρο και τα όσα μας περιβάλλουν; Και πώς αναγνωρίζουμε τον εσωτερικό μας κόσμο και τα όσα συμβαίνουν μέσα μας; Δύο ξεχωριστές δράσεις μυούν τους επισκέπτες σε “πειράματα” καθημερινής ζωής και μοιράζουν χαμόγελα σε μικρά και μεγάλα παιδιά.

Κοντά μας επίσης θα βρίσκεται και ο Παιδικός Ιανός με τους Boomwhackers και τα μουσικά τους πειράματα καθώς και με πολλές ψυχοπαιδαγωγικές δράσεις που κάνουν τις επιστήμες να φαντάζουν …παιχνιδάκι!

Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές δράσεις και τα ψυχαγωγικά event, στο χώρο διεξαγωγής του Fam Fiesta θα βρίσκεται ο διατροφολόγος Νίκος Χωλόπουλος ο οποίος θα μας μιλήσει για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών και το πως αυτές επηρεάζουν την μελλοντική υγεία τους ως ενήλικες καθώς και η fitness instructor Πηνελόπη Τουρτούρα που καλεί τις εγκύους και μέλλουσες μαμάδες να συμμετέχουν στη δική τους Fitness Fiesta ανακαλύπτοντας τα οφέλη της γυμναστικής κατά την κύηση.

Το μόνο που χρειάζεται είναι άνετα ρούχα, χαμόγελα και διάθεση για πειραματισμούς!

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα λειτουργεί στο χώρο του Fam Fiesta το Family Market με μοναδικά προϊόντα και ξεχωριστές υπηρεσίες για ολόκληρη την οικογένεια!
Πρόγραμμα Δράσεων Fam Fiesta:
11.00 Προσέλευση

11.30-13.00 Fam Fiesta Workshop
Εισηγήτρια Ομάδα: STEAM Greece,
Εισηγητές: Αντωνία Γκανάτσα, Εκπαιδευτικός, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ιατρικής Α.Π.Θ., Έφη Παπαδογιάννη, Ιστορικός Τέχνης Α.Π.Θ., Κορίνα Θεοχαρούδη, Μηχανικός Αυτοματισμού Τ.Ε.Ι.Θ., Βίλλη Μπασδάκα, Εκπαιδευτικός Α.Π.Θ., Χάρης Θεοχαρούδης, Δ/ντής Προγραμμάτων,
Τίτλος: ΔιαSTEAMάνθρωποι,
Ηλικία: 6 έως 8 ετών, W.1

12.00-13.00 Fam Fiesta Workshop
Εισηγήτρια Ομάδα: Dyslexia Centers,
Eισηγητές: Ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές Dyslexia Centers
Τίτλος: «Συναισθηματικά Πειράματα»
Ηλικία: 4 έως 12 ετών, W.2

13.30-14.30 Fam Fiesta Workshop
Εισηγήτρια: Πηνελόπη Τουρτούρα. Fitness instructor. Group & Personal trainer,
Τίτλος: «Mama to be – Fitness Fiesta»,
Ηλικία: Η ηλικιακή ομάδα που απευθύνεται το workshop είναι από 25 έως 40 χρονών W.1

13.30-14.30 Fam Fiesta Workshop
Εισηγήτρια Ομάδa: Dyslexia Centers
Eισηγητές: Ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές Dyslexia Centers
Τίτλος: «Συναισθηματικά Πειράματα»,
Ηλικία: 4 έως 12 ετών, W.2

15.00-16.30 Fam Fiesta Workshop
Εισηγήτρια Ομάδα: STEAM Greece,
Εισηγητές: Αντωνία Γκανάτσα, Εκπαιδευτικός, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ιατρικής Α.Π.Θ., Έφη Παπαδογιάννη, Ιστορικός Τέχνης Α.Π.Θ., Κορίνα Θεοχαρούδη, Μηχανικός Αυτοματισμού Τ.Ε.Ι.Θ., Βίλλη Μπασδάκα, Εκπαιδευτικός Α.Π.Θ., Χάρης Θεοχαρούδης, Δ/ντής Προγραμμάτων,
Τίτλος: « ΔιαSTEAMάνθρωποι »
Ηλικία: 9 έως 12 ετών, W.1

15.00-16.00 Fam Fiesta Workshop
Εισηγήτρια ομάδα: Μικρό Επιστημονικό,
Εισηγητές: Φαίδρα Σαχπεκίδου – Εκπαιδευτικός, Ειρήνη Γεωργάκη Κόλλια-Παιδαγωγός
Τίτλος: « Μαγικά Επιστημονικά»,
Ηλικία: 6 έως 12 ετών, W.2

17.00-18.00 Fam Fiesta Workshop
Εισηγήτριa: Πηνελόπη Τουρτούρα. Fitness instructor. Group & Personal trainer,
Τίτλος: «Mama to be – Fitness Fiesta»,
Ηλικία: Η ηλικιακή ομάδα που απευθύνεται το workshop είναι από 25 έως 40 χρονών,W.1

16.30-17.30 Fam Fiesta Workshop
Εισηγήτρια Ομάδα: iSea,
Εισηγητές: Χαρίτου Αναστασία, Υπεύθυνη Προγραμμάτων πυλώνα “Άνθρωπος και Υδάτινα Οικοσυστήματα” iSea και η Μαρμαρά Δήμητρα, Υπεύθυνη Προγραμμάτων πυλώνα “Υδάτινα Απορρίμματα” iSea
Τίτλος: « Εξερευνούμε το ταξίδι των απορριμμάτων. Γίνε κι εσύ μέρος της λύσης στην προστασία των θαλασσών μας! », Ηλικία: 7 έως 12 ετών W.2

12.00-13.30 Fam Fiesta Side Event
Εισηγήτρια Ομάδα: ”Μικρό Επιστημονικό” σε συνεργασία με το ”Ατελιέ της Φανταστικής”,
Eισηγήτριες: Φαίδρα Σαχπεκίδου-Εκπαιδευτικός, Κατερίνα Ιωαννίδου – Παιδαγωγός Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ειρήνη Γεωργάκη-Κόλλια – Παιδαγωγός Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ροζαλία Ποζίδου – Παιδαγωγός Προσχολικής Εκπαίδευσης,
Τίτλος: «Pop-up playground»,
Ηλικία: 2 έως 12 ετών S.2

15.00-15.30 Fam Fiesta Side Event
Εισηγήτρια Ομάδα: Dyslexia Centers,
Τίτλος: «Παιδικά Πειράματα»,
Ηλικία:4 έως 12 ετών, S.1

All Day Events:

Παιδικός ΙΑΝΟΣ

11.30-13.00
Εισηγήτρια Ομάδα: STAX,
Τίτλος: «Φώτισε την φαντασία σου! Stuck with Light… Stax? »,
Hλικία: χωρίς περιορισμό, S.1

13.00-14.00
Εισηγήτρια ομάδα: Βoomwhackers
Τίτλος: «Let’s Play Boomwackers με την Έφη Μπαχτσεβάνα » (Συναυλία και Workshop),
Hλικία: χωρίς περιορισμό S.1

14.00-14.30
Εισηγητής: Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Νίκος Χωλόπουλος,
Τίτλος: «Ομιλία για την παιδική διατροφή»,
Ηλικία: χωρίς περιορισμό S.1

15.30-17.30
Εισηγήτρια Ομάδα: STAX,
Τίτλος: «Φώτισε την φαντασία σου! Stuck with Light… Stax? »,
Hλικία: χωρίς περιορισμό, S.1

Κατά την διάρκεια όλων των Fam Fiesta θα λειτουργούν στον χώρο διεξαγωγής lounge και χώροι ενηλίκων, family market καθώς και χώροι απασχόλησης και δραστηριότητας για τους πολύ μικρούς επισκέπτες μας.

Με τη Συμμετοχή:

Ανέμη * Μικρό Επιστημονικό * Παιδεία Παίζει * Παιδικός Ιανός * Πηνελόπη Τουρτούρα * Το Παιδαγωγικό Παιχνίδι- Δ. Κλειδάς * Dyslexia Centers Pavlidis Method * iSea *Pinewood- American International School * Qoela * STEAM Greece

Με την υποστήριξη του Saltas Έπιπλο

Να μην ξεχάσω!

  • Οι επισκέπτες του Fam Fiesta καλούνται να βρίσκονται στο χώρο διεξαγωγής πριν την έναρξη των δράσεων και των εργαστηρίων έτσι ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους σε αυτά!
  • Για τις δράσεις με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων θα υπάρχει ηλεκτρονική προεγγραφή την οποία μπορείτε να βρείτε στον  παρακάτω σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfdEQwiY0dCjepOXamwWgznhr8pxXbbAmw_3HLBQsUud5tgYA/viewform. Προεγγραφές θα πραγματοποιούνται και στον χώρο διεξαγωγής την ίδια μέρα εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.
  • Το Fam Fiesta είναι μια γιορτή για ολόκληρη την οικογένεια! Έτσι, οι δράσεις μας απευθύνονται τόσο σε γονείς όσο και σε παιδιά προάγοντας την αλληλεπίδραση και τις δραστηριότητες γονέα-παιδιού!
  • Οι γιορτινές μας συναντήσεις απευθύνονται σε όλα τα παιδιά! Σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας η ομάδα του KIDOT παρέχει στους συμμετέχοντες των  Fam Fiesta Workshop παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική γλώσσα, μπορείτε να παρακολουθήσετε και την σχετική ενημέρωση στο παρακάτω βίντεο https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=tw_5lJdmL3Q

 

Χώρος διεξαγωγής: Block33, 26ης Οκτωβρίου 33 (πλησίον του Porto Palace Hotel)
Ώρα προσέλευσης: 11:00 π.μ.
Είσοδος: Δωρεάν για παιδιά και 3€ για ενήλικες
Ελεύθερο parking

Fam Fiesta

Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018
Κυριακή 15/4 Μικροί Μάγειρες

Κυριακή 13/5 Μικροί Επιστήμονες

Κυριακή 17/6 Μικροί Καλλιτέχνες