Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς αλλά και στα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού και του Ειδικού Νηπιαγωγείου του Δήμου Νέας Προποντίδας που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πέτυχαν Πανελλήνια διάκριση σε διαγωνισμούς που απευθύνονται σε όλους τους μαθητές Π.Ε. της χώρας μας.

Φέτος, κατέκτησαν την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το ΥΠ.ΠΕ.Θ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσαν τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας «Στο δρόμο με προσοχή» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Στόχος του διαγωνισμού ήταν να κατανοηθούν οι βασικοί κανόνες οδικής ασφάλειας των παιδιών ως πεζοί, επιβάτες και ποδηλάτες.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, στο πλαίσιο προγραμμάτων και δράσεων, που ξεκίνησαν από το προηγούμενο σχολικό έτος και συνεχίστηκαν φέτος, προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές και να τους ενεργοποιήσουν στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησης και της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ., των ίδιων και των γονέων τους. Μέσα από τη βραβευμένη ταινία οι μαθητές, με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, θέλησαν να «δώσουν συμβουλές» προς τη μαμά και τον μπαμπά.

Η φιλοσοφία που έχει αναπτύξει το σχολείο σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς τους, είναι να συμμετέχουν οι μαθητές, σε διαγωνισμούς και δράσεις που απευθύνονται σε όλο το μαθητικό πληθυσμό και όχι μόνο σε μαθητές ΑμεΑ, προβάλλοντας τα «δυνατά» τους σημεία και δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα, πως όλοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής και δυνατότητα διάκρισης.

Απολαύσετε την ταινία