Σε στελέχη του Κινήματος Αλλαγής από τη Β’ Περιφέρεια Πειραιά μίλησε το βράδυ, στο δημαρχείο Κορυδαλλού, η Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο των ανοιχτών κομματικών συνελεύσεων για τη συγκρότηση των νέων νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος.

«ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της συντήρησης» είπε η κ. Γεννηματά και μίλησε για τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για ένα νέο κοινωνικό κράτος. «Αυτή η κεντρική επιλογή μας είναι αυτή που μας διαφοροποιεί απόλυτα από τις συντηρητικές και λαϊκιστικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας» υπογράμμισε.

Άσκησε δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε για υποκρισία καθώς, όπως είπε «τάζει» ελαφρύνσεις κα αύξηση του κατώτερου μισθού κι από την άλλη «περικόπτει τις συντάξεις, αυξάνει τον ΕΝΦΙΑ κυρίως στις λαϊκές γειτονιές, υπογράφει τη μείωση του αφορολόγητου».

Ταυτόχρονα επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι μιλά για μια ανάπτυξη που αφορά τους λίγους και ισχυρούς και δεσμεύεται ενώπιον του ΣΕΒ ότι «δεν θα επιτρέψει» την ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων με το δικαίωμα για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και την προσφυγή στη διαιτησία. «Γυρίζει ολοταχώς στις πιο συντηρητικές αντιλήψεις της παλιάς δεξιάς» ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι οι προτάσεις του Κινήματος είναι εφικτές και πραγματοποιήσιμες, καθώς με προσωρινά επιδόματα και λογικές ελεημοσύνης δεν κτίζεται κοινωνικό κράτος.