«Η κυβέρνηση προσπαθεί με τη στάση της να διχάσει τα κόμματα, αντί να επιτύχει εθνική συναίνεση», σημείωσε αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

«Μια ονομασία έναντι όλων και με άρση κάθε αλυτρωτισμού, είναι η λύση που θα έπρεπε να επιδιώκει μια υπεύθυνη κυβέρνηση», επεσήμανε ο κ. Καμίνης, τονίζοντας ότι «το Κίνημα Αλλαγής, ακολουθεί υπεύθυνη στάση στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, ακολουθεί την εδώ και δεκαετίες χαραγμένη εθνική γραμμή».

Νωρίτερα, σε συνέντευξη τύπου ο κ. Καμίνης άσκησε σκληρή κριτική στις αλλαγές που επιδιώκει να φέρει η κυβέρνηση στον τρόπο εκλογής των οργάνων της αυτοδιοίκησης με τον νομοσχέδιο του «Κλεισθένη».

«Αν πραγματικά ήθελαν την απλή αναλογική, θα επέφεραν σημαντικές αλλαγές και στη δομή των οργάνων και στον τρόπο διοίκησης δήμων και περιφερειών», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων. «Αντιθέτως, αποκαλύπτοντας τη γύμνια του σε επίπεδο πολιτικής και στελεχών, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να διεμβολίσει το χώρο μας ο οποίος έχει μια ισχυρότατη εκπροσώπηση σε δημάρχους και περιφερειάρχες, γιατί πολύ απλά είναι εκείνος που διαθέτει εκείνα τα πρόσωπα που θέλει η κοινωνία» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης.