Στις 10:00 αναρτήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα θέματα της βιολογίας Γενικής Παιδείας και Ομάδας Προσανατολισμού για τους υποψηφίους των ΓΕΛ.

Σήμερα έπεσε η αυλαία στις πανελλήνιες 2018 για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και σειρά παίρνουν τα ειδικά μαθήματα.

Για τα θέματα Βιολογίας Ο.Π. Θετικών Σπουδών ημερησίων ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Βιολογίας Ο.Π. Θετικών Σπουδών εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Βιολογίας Γενικής Παιδείας ημερησίων ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Βιολογίας Γενικής Παιδείας εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Την σκυτάλη παίρνουν αύριο Τετάρτη 20/6, τα ΕΠΑΛ με τα θέματα Μηχανές Πλοίου ΙΙ, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάσεων, Τεχνολογία Υλικών και Δενδροκομία

Οι καθηγητές εκτιμούν ότι η πτώση των βάσεων θα είναι μεγαλύτερη στα τμήματα του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου και περίπου σταθερές στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο με πιθανή άνοδο στα παιδαγωγικά τμήματα, αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Φυσικά είναι πολύ νωρίς για να γίνουν σοβαρές εκτιμήσεις σχετικά με τις βάσεις, με δεδομένο ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι Πανελλαδικές Εξετάσεις καθώς την Τρίτη οι μαθητές θα εξετασθούν στη Βιολογία, το οποίο είναι μάθημα-ρυθμιστής για τις σχολές υψηλής ζήτησης του 3ου Πεδίου και άρα δεν υπάρχουν εκτιμήσεις για το 3ο ΕΠ.

Επίσης η βαθμολόγηση των γραπτών δεν έχει προχωρήσει τόσο ώστε οι καθηγητές που βλέπουν τα γραπτά να έχουν μια ισχυρή εικόνα για τις φετινές επιδόσεις των μαθητών. Επιπλέον, διορθώνουν γραπτά από άλλο νομό κάθε χρονιά και υπάρχουν μεγάλες διαφορές από νομό σε νομό στις επιδόσεις των μαθητών.

Αυτήν τη στιγμή, πάντως, οι πρώτες εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών όσον αφορά στις επιδόσεις των μαθητών δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για τα μαθήματα στα οποία μέχρι τώρα εξετάστηκαν, και γι’ αυτόν τον λόγο εκτιμούν ότι θα υπάρχει μια πτωτική πορεία των βάσεων, όχι όμως σε όλες τις σχολές -όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν- αλλά όπως περίπου έγινε και πέρυσι.

Φέτος υπάρχει και ακόμα ένας «άγνωστος Χ» που θα επηρεάσει την κίνηση των βάσεων. Το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, για το οποίο δεν μπορεί να υπολογιστεί πόσοι και ποιοι υποψήφιοι θα επιλέξουν τα τμήματα του.