Παλιά στο «κουρμπέτι» της παρανομίας ήταν μια 36χρονη Ελληνίδα που χτυπούσε πόρτες στα χωριά της Δράμας με το πρόσχημα ότι πωλούσε θρησκευτικές εικόνες για την οικονομική ενίσχυση μοναστηριών. Μια ηλικιωμένη που έκανε το λάθος να της ανοίξει, διαπίστωσε ότι την ξάφρισε!

Η 73χρονη κάτοικος του χωριού δεν έδειξε πρόθυμη να αγοράσει τις εικόνες που πωλούσε η άγνωστή της γυναίκα, αλλά όταν εκείνη έφυγε κατάλαβε πως της είχε αρπάξει τρεις χρυσές αλυσίδες! Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και ξεκίνησαν αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί γρήγορα η 36χρονη στην κατοχή της οποίας κατασχέθηκαν, εκτός από τις κλεμμένες αλυσίδες, μια θρησκευτική εικόνα και δυο σταυρουδάκια.

Στην Ασφάλεια όπου προσήχθη η 36χρονη, διαπιστώθηκε ότι ήταν παλιά γνώριμη, καθώς είχε συλληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν για απάτες. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και απόπειρα απάτης με την οποία οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την προανάκριση για να εντοπίσουν και άλλα θύματά της.