Εντός του Ιουλίου η δημοπράτηση του οδικού έργου στην είσοδο της Ποτίδαιας Χαλκιδικής

  Εντός του Ιουλίου θα είναι δυνατή η δημοπράτηση του έργου που αφορά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του αυτοκινητοδρόμου Νέων Μουδανίων – Κασσάνδρας, στο τελευταίο χιλιόμετρο πριν από την Νέα Ποτίδαια.

  Αυτό ανέφερε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Γιώργος, απαντώντας σε σχετική επερώτηση.

  Ο κ. Γιώργος, διευκρίνισε ότι για το εν λόγω έργο δεν έχει αρμοδιότητα η Περιφέρεια, αλλά η Εγνατία Οδός ΑΕ, επισήμανε ότι η χρηματόδοτηση θεωρείται διασφαλισμένη, ενώ τόνισε ότι υπάρχει και ωριμότητα μελετών.

  Με αφορμή συνάντηση, που είχε ο ίδιος με τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού Α.Ε., γνωστοποίησε ότι για να είναι δυνατή η δημοπράτηση του έργου θα πρέπει να έχουν συντελεστεί οι απαλλοτριώσεις που απαιτούνται, ή να έχει προσδιοριστεί δικαστικά η προσωρινή τιμή και να έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις.

  Εναλλακτικά, σε έργα μεγάλης σημασίας, μπορεί να προωθείται μια συντομότερη διαδικασία, κάτι για το οποίο μερίμνησε η Εγνατία Οδός, σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

  Έτσι, έχει οριστεί δικάσιμος για την προβλεπόμενη διαδικασία, στις 3 Ιουλίου του 2018, οπότε, όπως τόνισε, εντός του Ιουλίου θα είναι δυνατή η δημοπράτηση του έργου. Επιπλέον, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Εγνατίας Οδού, μαζί με το εν λόγω έργο αναβάθμισης του δρόμου, θα δημοπρατηθεί και η αναβάθμιση του κόμβου Μουδανίων. Σε ό,τι αφορά, άλλωστε, τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης του έργου στην είσοδο της Ποτίδαιας, ο αντιπεριφερειάρχης διατύπωσε την εκτίμηση ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί ούτε μέχρι το καλοκαίρι του 2019.