Αυξήθηκαν κατά 45% οι ελληνικές επιχειρήσεις που επένδυσαν στην Τουρκία

  Εντυπωσιακή αύξηση καταγράφουν οι επενδύσεις ελληνικών επιχειρήσεων στην Τουρκία, καθώς παρά τα προβλήματα που υπάρχουν τον τελευταίο καιρό στις σχέσεις μεταξύ των δυό χωρών, το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα ωθεί τις επιχειρήσεις στις αγορές του εξωτερικού.
  Σύμφωνα με τα στοιχεία από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας και τα οποία παρουσιάζει το Ελληνοτουρκικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητηρίο, τον Δεκέμβριο του 2017, το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν επενδύσει στην Τουρκία, έφτασαν τις 754, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 45%, αριθμός που αποτυπώνεται σε 250 εταιρίες επιπλέον στο χρονικό διάστημα μεταξύ 2016- 2017.
  Το Επιμελήτηριο εκτιμά ότι τα αποτελέσματα των εκλογών της Τουρκίας με την επανεκλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τα επόμενα πέντε χρόνια ως προέδρου της χώρας, σηματοδοτεί περαιτέρω αύξηση των ελληνικών επενδύσεων στην Τουρκία, καθώς και αύξηση του συνολικού εμπορίου.
  Οι Έλληνες επιχειρηματίες βλέποντας την ασφυκτική οικονομική πολιτική που ασκείται στην Ελλάδα, παίρνουν ρίσκα πηγαίνοντας προς το εξωτερικό και κυρίως προς την γειτονική μας Τουρκία, σημειώνει το Επιμελητήριο.
  Οι κύριοι τομείς στους οποίους επενδύουν οι ελληνικές εταιρίες είναι οι κάτωθι:

  • Γενικό Εμπόριο
  • Φυσικό Αέριο
  • Επικοινωνίες
  • Real Estate
  • Κατασκευές
  • Ξενοδοχεία
  • Μεταφορές
  • Τρόφιμα
  • Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, κλπ.

  Το ΕΤΕΕ, τα τελευταία 18 χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σύνολο των ελληνικών αλλά και των τουρκικών επιχειρήσεων που επιθυμούν επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ τους.
  Για τους Έλληνες επιχειρηματίες διοργανώνει επιχειρηματικές αποστολές τα τελευταία 16 χρόνια στα πλαίσια των διεθνών εκθέσεων που πραγματοποιούνται στην Τουρκία, επιδοτώντας το σύνολο της επιχειρηματικής τους αποστολής. Επιπλέον, εκδίδει e-newsletter κάθε μήνα, ενημερώνοντας τα μέλη του – επιχειρήσεις, για όλες τις οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες της γείτονος χώρας. Επίσης, πραγματοποιεί 6 συνέδρια το χρόνο σε Ελλάδα και Τουρκία.
  Τέλος, το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία, αλλά και των Τουρκικών στην Ελλάδα, είναι ενεργά μέλη του ΕΤΕΕ.
  Πηγή: iefimerida.gr