Η «βουτιά» των μετοχών της Tesla και το επίμονο αίτημα των επενδυτών της να απολογηθεί ο Έλον Μασκ για τα απρεπή σχόλια που έκανε εις βάρος ενός διασώστη στην Ταϊλάνδη, φαίνεται πως συνέτισαν τον μεγιστάνα της τεχνολογίας.
Έτσι ο δισεκατομμυριούχος ζήτησε σήμερα συγγνώμη που είχε αποκαλέσει «παιδόφιλο» τον Βρετανό δύτη, ο οποίος βοήθησε στον απεγκλωβισμό των 12 παιδιών και του προπονητή τους από το πλημμυρισμένο σπήλαιο.
Ο Μασκ έσπευσε πάντως και να δικαιολογήσει και τη συμπεριφορά του, λέγοντας ότι προκλήθηκε από τα λεγόμενα του ίδιου του Βερν Άνσγουορθ.
Ο Βρετανός δύτης που ζει και εργάζεται στην Ταϊλάνδη είχε προσβάλλει τον ιδρυτή της Tesla, λέγοντας ότι η ιδέα του για ένα μίνι υποβρύχιο που θα έσωζε τα παιδιά «δεν υπήρχε περίπτωση να δουλέψει», επισημαίνοντας ότι ο μεγιστάνας δεν είχε εμφανιστεί καν στη σπηλιά και προτείνοντας μάλιστα στον Μασκ να βάλει το σκάφος του… εκεί που δεν το βλέπει ο ήλιος.
«Τα λόγια μου ειπώθηκαν με οργή, αφού ο κ. Άνσγουορθ είχε κάνει ορισμένα αναληθή σχόλια και είχε προτείνει να προβώ σε μια σεξουαλική πράξη με ένα μίνι υποβρύχιο, το οποίο φτιάχτηκε ως πράξη καλοσύνης και σύμφωνα με τις οδηγίες του επικεφαλής της ομάδας διάσωσης. Όπως και να ‘χει, οι πράξεις του εναντίον μου δεν δικαιολογούν τις δικές μου. Γι’ αυτόν τον λόγο ζητώ συγγνώμη από τον κ. Άνσγουορθ και από τις εταιρείες που εκπροσωπώ ως ηγέτης. Το φταίξιμο είναι δικό μου και μόνο δικό μου», έγραψε στο Twitter o CEO της Tesla.