Με μια απάντηση που σηκώνει πολλές ερμηνείες απάντησε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους όταν τον ρώτησαν πότε θα γίνουν εκλογές.
Εξερχόμενος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τους που είχαν να κάνουν με την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, όπως βέβαια και για το χρόνο των εκλογών. Ο πρωθυπουργός απάντησε με την προτροπή «κάντε κανένα μπάνιο, είστε πολύ άσπροι» που συνοδεύτηκε από ένα αινιγματικό χαμόγελο.
Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδουρου ενόψει ΔΕΘ, ολοκληρώθηκε υπό το κλίμα τόσο των σεναρίων για εκλογές, όσο και της συζήτησης που γίνεται για παρεμβάσεις σε μεσαία και ασθενέστερα στρώματα αλλά και στις συντάξεις.
Κομματικές πηγές αναφέρουν ότι στο επίκεντρο τέθηκε ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας και το τελικό σχέδιο θα καθοριστεί στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τέλη Αυγούστου.
Οι ίδιες πήγες τονίζουν ότι θα υπάρξουν και νέες συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου, ούτως ώστε να να συγκεκριμενοποιήσει η κυβέρνηση ποια θα είναι η στόχευση του δημοσιονομικού περιθωρίου των 700 εκατ. ευρώ, αλλά και τα επιδόματα, τις οποίες δράσεις θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο.
Όπως αναφέρουν στελέχη, το 2019 στο μεσοπρόθεσμο αποτυπώνεται υπέρβαση στόχου περίπου 700-800 εκ ευρώ και αυτό δεδομένο. Θυμίζουν ότι ο πρωθυπουργός έχουν πει ότι αυτή η υπεραπόδοση δεν είναι εφάπαξ.
Είναι παραμετρική, διαρκής δημοσιονομικός χώρος έτσι ώστε να έχουμε δυνατότητα για να εντάξουμε μόνιμες ελαφρύνσεις. Υπογραμμίζουν ότι το ερώτημα είναι που θα κατευθυνθεί.
Σχετικά για τους Ρώσους διπλωμάτες ανέφεραν ότι το θέμα είναι λήξαν, είναι κυβερνητικό και όχι κομματικό θέμα.
Πυρετώδεις είναι όπως φαίνεται ήδη οι προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων, από τις 21 Αυγούστου και μετά, ούτως ώστε η κυβέρνηση να «πανηγυρίσει», την έξοδο από τα μνημόνια.
Στο τραπέζι των σχεδίων είναι το Καστελόριζο που φαίνεται να έχει κλειδώσει, κυρίως για συμβολικούς λόγους. Υπενθυμίζεται μάλιστα, πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το ακριτικό νησί στις 17 Απριλίου και είχε δηλώσει πως θα επέστρεφε ξανά με την έξοδο από το Μνημόνιο.
Στην Αθήνα, η φιέστα της κυβέρνησης, πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στην Πνύκα. Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα. Στόχος μάλιστα της κυβέρνησης είναι να παραβρεθούν στην εκδήλωση αυτή, κορυφαίοι Ευρωπαίοι πολιτικοί, ενδεχομένως και πρωθυπουργοί.
από protothema.gr