Μετ’ εμποδίων καλοκαίρι

  Αναστάτωση προκάλεσε σε πολλές περιοχές της Χαλκιδικής το μπουρίνι που σημειώθηκε απογευματινές ώρες. Λουόμενοι έτρεχαν να φύγουν από τις παραλίες, ενώ σε αρκετές περιοχές ο δυνατός αέρας σήκωσε ομπρέλες και πετσέτες θαλάσσης.
  Στον Αρμενιστή χρειάστηκε η συνδρομή πυροσβεστικών οχημάτων από τον Πολύγυρο για να κατασβεστεί μικρή  φωτιά ευτυχώς έγκαιρα.
  Για τις επόμενες ημέρες η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού σύμφωνα με το οποίο ο μεταβαλλόμενος από σήμερα καιρός θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας και προβλέπει βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους, καθώς και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

  Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

  1. Αύριο Τρίτη 24 Ιουλίου 2018:

  Α. Κατά διαστήματα μέχρι τις βραδινές ώρες η Χαλκιδική, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

  Β. Τις πρωινές ώρες πιθανώς οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

  Γ. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες πιθανώς η Στερεά και η Θεσσαλία.

  1. Την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018:

  Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα όλα τα ηπειρωτικά.

  1. Την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018:

  Κατά διαστήματα μέχρι και τις βραδινές ώρες η Κεντρικής Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Εύβοια

  Β. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

  Επισημαίνεται ότι ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας, με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. 

  Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.