Συνελήφθη ένας ανήλικος ημεδαπός και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα 4 ατόμων τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Αφαιρούσαν τις τσάντες λουόμενων που περιείχαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας εξιχνιάστηκαν συνολικά 9 κλοπές από λουόμενους σε παραλίες της Χαλκιδικής, που έγιναν το τελευταίο διάστημα.
Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (24 Ιουλίου 2018) το μεσημέρι σε παραλία της Χαλκιδικής ένας ανήλικος ημεδαπός και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα 3 ημεδαπών ηλικίας 19, 21 και 32 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των κλοπών σε παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής, εντοπίστηκε ο ανήλικος να έχει αφαιρέσει την τσάντα λουόμενου που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.
Επίσης προέκυψε ότι την παραπάνω κλοπή την διέπραξε από κοινού με 53χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 20 έως 23 Ιουλίου 2018, ο ανήλικος ενεργώντας από κοινού με τα παραπάνω 3 άτομα διέπραξαν ακόμα 8 κλοπές από λουόμενους σε παραλίες της Χαλκιδικής, αφαιρώντας χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 4.000 ευρώ.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.