Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ» σε συνεργασία με το Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής διοργανώνουν τον 6ο Κολυμβητικό Διάπλου Ολυμπιάδας, στα πλαίσια των «Αριστοτέλειων» εκδηλώσεων που τελούνται κάθε χρόνο στην περιοχή.

Λόγω προβλημάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας ο διάπλους είχε αναβληθεί και θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουλίου 2018 στην Ολυμπιάδα.

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση. Για τη συμμετοχή ανηλίκων απαιτείται έγγραφη συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα.

Οι αιτήσεις θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@openwater.gr
Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη κάτι που αποδεικνύεται με την υπεύθυνη δήλωση που παραδίδουν στους διοργανωτές.
Την Κυριακή, ημέρα του αγώνα, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι το beach bar Vertigo στην παραλία της Ολυμπιάδας.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:30 και οι αθλητές πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο τουλάχιστον 45 λεπτά νωρίτερα, για να υπογράψουν τις υπεύθυνες δηλώσεις και να τους δοθούν οι αριθμοί συμμετοχής.
Ο αγώνας έχει 2 σκέλη των 3χλμ. το καθένα:

  • Η εκκίνηση του 1ου σκέλους θα δοθεί στις 09:30 από την παραλία της Ολυμπιάδας μπροστά από το beach bar Vertigo και οι κολυμβητές θα ακολουθήσουν τη σηματοδοτημένη με σημαδούρες και βάρκες διαδρομή έως το νησάκι Καυκανάς.
  • Η εκκίνηση του 2ου σκέλους θα δοθεί στις 11:30 από το νησάκι Καυκανάς και οι κολυμβητές θα ακολουθήσουν τη σηματοδοτημένη με σημαδούρες και βάρκες διαδρομή έως την παραλία του χωριού.

Οι κολυμβητές και κολυμβήτριες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και με μαγιό εγκεκριμένο όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA. Δεν επιτρέπονται άλλου είδους πλευστικά – κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.τ.λ.). Πριν την εκκίνηση οι αθλητές/τριες έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη, γράσο και με οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.
Για περισσότερες διευκρινίσεις ή πληροφορίες
Μπενάκης Κώστας: 6956 666659
Δρογαλάς Φάνης: 6987 140533