Η καγκελάριος δεν έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών – Εικασίες και σενάρια από τα μέσα ενημέρωσης που εντόπισαν το σύζυγό της να κάνει διακοπές χωρίς αυτήν
Πού είναι η Άνγκελα Μέρκελ; Η ερώτηση αυτή απασχολεί τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αφότου ο σύζυγος της καγκελαρίου εντοπίσθηκε να κάνει διακοπές στη βόρεια Ιταλία χωρίς την ίδια.
Τα περασμένα χρόνια οι παπαράτσι φωτογράφιζαν την Μέρκελ και τον Γιόαχιμ Ζάουερ να κάνουν πεζοπορία στις Άλπεις, όμως μέχρι στιγμής φέτος το καλοκαίρι έχουν αναγκασθεί να αρκεσθούν σε φωτογραφίες του συζύγου της καγκελαρίου μαζί με τον γιο του από προηγούμενο γάμο.
Η μεγάλης κυκλοφορίας ταμπλόιντ εφημερίδα Bild διατυπώνει εικασίες που κυμαίνονται από επίσκεψη στην οικογένεια στην ανατολική Γερμανία μέχρι κάποιο είδος κατασκοπείας.

«Πού κρύβεται η καγκελάριος;»

«Πού κρύβεται η καγκελάριος;» είναι ο τίτλος της. «Στη θερινή κατοικία ή με την 90χρονη μητέρα της στο Ούκερμαρκ; Κρίση στον γάμο; Κλινική; Μυστική αποστολή;»
Ερωτηθείσα σχετικά με τα σχέδιά της για τις διακοπές, η Μέρκελ είχε πει τον περασμένο μήνα σε δημοσιογράφους πως περιμένει με προσδοκία τις διακοπές, προσθέτοντας όμως ότι οι λεπτομέρειες είναι προσωπικό θέμα. Εκπρόσωπος της 64χρονης καγκελαρίου αρνήθηκε να κάνει σήμερα κάποιο σχόλιο για το πού βρίσκεται.

Χωριστές διακοπές για την καγκελάριο και το σύζυγό της

Το ζευγάρι, το οποίο είναι παντρεμένο εδώ και 20 χρόνια, εθεάθη για τελευταία φορά μαζί στις 25 Ιουλίου για την παραδοσιακή εμφάνισή του στο Φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ στη Βαυαρία, ένα απαραίτητο ραντεβού για τους λάτρεις του συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ.
Ενώ ο Ζάουερ σπάνια εμφανίζεται δημόσια με την ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου, αυτός ο καθηγητής θεωρητικής χημείας συνήθως την συνοδεύει κάθε καλοκαίρι στην ιταλική περιφέρεια του Νότιου Τιρόλο.
Η πολιτική δραστηριότητα είναι μικρή στη Γερμανία στη διάρκεια των θερινών διακοπών, από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο, και το γραφείο της Μέρκελ δεν έχει περιλάβει, στο διάστημα αυτό, δραστηριότητες στο επίσημο πρόγραμμά της. Το κόμμα της, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) πραγματοποιεί την επόμενη σύνοδο της ηγεσίας του στις 20 Αυγούστου, στην οποία η Μέρκελ συνήθως συμμετέχει.

Μια δύσκολη χρονιά για την Μέρκελ

Η Μέρκελ, η οποία ηγείται της Γερμανίας από το 2005, πέρασε μια δύσκολη χρονιά. Απέφυγε παρά λίγο την κατάρρευση της κυβέρνησης συνασπισμού της σε μια διένεξη με τους βαυαρούς συντηρητικούς σχετικά με τη μετανάστευση ενώ αντιμετωπίζει μια πρόκληση από την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Το περιοδικό Der Spiegel αστειεύθηκε ότι η Μέρκελ μπορεί να επισημαίνει στους υποστηρικτές της AfD ότι είναι απαραίτητη. «Μήπως προσπαθεί να δείξει σ’ αυτούς που λένε ‘η Μέρκελ πρέπει να φύγει!’, πώς είναι η Γερμανία όταν το ‘η Μέρκελ πρέπει να φύγει’ γίνεται ‘η Μέρκελ έφυγε’;», ρωτάει.
Καθώς πολιτικές ειδήσεις σχεδόν δεν υπάρχουν, τα μέσα ενημέρωσης επικεντρώνουν στο κύμα καύσωνα και στα επακόλουθα της απόφασης του ποδοσφαιρικού σταρ Μεσούτ Οζίλ να εγκαταλείψει την Εθνική Γερμανίας καταγγέλλοντας «ρατσισμό» εξαιτίας της τουρκικής καταγωγής του.