Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν να αλλάζουν οι ηγεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μπορεί εδώ και μέρες τα στελέχη της κυβέρνησης να τόνιζαν πως ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες της ώρες της καταστροφής στο Μάτι, όμως φαίνεται πως οι εξελίξεις είναι διαφορετικές.
Από το πρωί της Κυριακής υπήρχε η φημολογία οτι θα υπάρξουν αλλαγές στην πυροσβεστική και στην αστυνομία, ενώ από το μεσημέρι και μετά εντάθηκαν ακόμη περισσότερο.
Κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγο πριν τις 20:00 το απόγευμα, όταν με ανακοίνωσή του το ΚΥΣΕΑ, γνωστοποίησε την αντικατάστασή τους…
Αναλυτικά η ανακοίνωση…
«Κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ, νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος και νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης».
Το ξήλωμα των δυο έρχεται δυο μόλις μέρες μετά την αποδοχή της παραίτησης του πρώην πλέον αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ενώ ο επόμενος της λίστας, φαίνεται πως είναι ο γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, που πιθανότατα θα απομακρυνθεί, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας και το λεγόμενο «υπερ-όργανο».
από gazzetta.gr