Ένα ακόμα μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου, αυτή τη φορά στο τριπλούν! Η Βούλα Παπαχρήστου ήταν φαβορί για να ανέβει στο βάθρο, όμως ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί και μάλιστα απο τη δεύτερη προσπάθειά της! Στο δεύτερο της άλμα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτασ στο 14.60 και… κλείδωσε την πρώτη θέση, αφού καμία αθλήτρια δεν κατάφερε να την ξεπεράσει στις προσπάθειες που ακολούθησαν.
Τα υπόλοιπα άλματα της Παπαχρήστου ήταν άκυρα πέραν του τελευταίου, που έφτασε στο 14.32 όμως ο στόχος είχε επιτευχθεί! Μετά το επιτυχημένο άλμα της, αφιέρωσε τη προσπάθεια στα θύματα των πυρκαγιών, αρχικά αγγίζοντας το πένθος στη στολή της και εν συνεχεία δείχνοντας τον ουρανό.
Είναι το τρίτο χρυσό της Ελλάδας στη διοργάνωση, ενώ με το 14.60 η αθλήτρια ισοφάρισε την καλύτερη φετινή της επίδοση, κάνοντας ένα δυναμικό come back σε μια σεζόν με αρκετές δυσκολίες, μετά τον τραυματισμό που είχε τον Μάιο. Η Παπαχρήστου πλέον μετρά τέσσερα μετάλλια σε μεγάλη διοργάνωση τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς είχε αναδειχθεί  τρίτη το 2016 στο Παγκόσμιο κλειστού του Πόρτλαντ και το Ευρωπαϊκό ανοιχτού του Άμστερνταμ, ενώ το 2017 ήταν τρίτη στο Ευρωπαϊκό κλειστού.
Δεύτερη αναδείχθηκε η Γερμανίδα Κριστίν Γκίρις που έκανε ατομικό ρεκόρ με 14.45, ενώ τρίτη ήταν η Άνα Πελετέιρο από την Ισπανία με 14.42μ.
Τα αποτελέσματα:
1.Βούλα Παπαχρήστου (Ελλάδα)     14.60μ
2.Κριστίν Γκιέρις (Γερμανία)     14.45μ
3.Άνα Πελετέριο (Ισπανία)        14.44μ
4.Έλενα Παντουρόιου (Ρουμανία)   14.38μ
5.Χάνα Μινένκο (Ισραήλ)          14.37μ
6.Γκαμπριέλα Πέτροβα (Βουλγαρία) 14.26μ
7.Τζανίν Ασανί Ισούφ (Γαλλία)    14.12μ
8.Ρουγκί Ντιαλό (Γαλλία)         14.08μ
Δείτε σε βίντεο τις προσπάθειες της Παπαχρήστου:


Πηγή: gazzetta.gr