Το ξέσπασμα της Βούλας Παπαχρήστου προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση που χαρακτήρισε «κακή επιλογή» τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού προς την Παπαχρήστου για το χρυσό της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.
Ο λόγος για τη στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μία ρατσιστική ανάρτηση που είχε κάνει η πρωταθλήτρια το 2012 και τής είχε κοστίσει τότε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Αν και η ίδια έχει απολογηθεί για το γεγονός εδώ και καιρό, κάποιοι στα social media ανακάλεσαν την τότε δήλωσή της, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κ. Κυρίτση.
«Δεν θέλω να το ανοίξω πάλι αυτό το θέμα και να διαιωνίζεται. Έχω κουραστεί. Θέλω μόνο να αγωνίζομαι και να πηγαίνω καλά στους αγώνες. Να κάνω το καλύτερο δυνατό εκεί. Αυτό προσπαθώ. Δεν μπορώ άλλο. Οι πράξεις μιλούν από μόνες τους και καλύτερα από τα λόγια» τόνισε στην αθλητική εφημερίδα Sportime η πρωταθλήτρια Ευρώπης του τριπλούν ερωτηθείσα για το θέμα.
«Έχω πει 100 φορές συγγνώμη. Τι άλλο να κάνω; Θέλουν να με κρεμάσουν στο Σύνταγμα; Να με σταυρώσουν; Ας με σταυρώσουν… Όλοι κάνουμε λάθη κι έχω μέσα από το λάθος μου μαθαίνω ακόμη» σημείωσε η Βούλα Παπαχρήστου.
«Τότε, ήμουν χάλια με την κριτική. Τώρα δεν με αγγίζει, έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Έχω την οικογένειά μου, το παιδί μου. Έχω γίνει μητέρα, είμαι σύζυγος. Αυτούς δεν θέλω να μου πειράξει κανείς. Το παιδί μου είναι το παν και θέλω να το σεβαστούν. Εμένα πια δεν με κλονίζουν» τόνισε.

Πηγή: skai.gr