Ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στις βόρειες ακτές της Βενεζουέλας, όπως αναφέρει το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).
Οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν αναφερθεί για την ώρα θύματα, ωστόσο υπάρχουν υλικές ζημιές.
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, που καταγράφηκε περί τις 17:31 τοπική ώρα (00:31 Τετάρτη ώρα Ελλάδας), εντοπίστηκε στο Πορτ οφ Σπέιν και το εστιακό βάθος της ήταν 123 χιλιόμετρα, κατά το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Από την πλευρά του, το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (EMSC), κατέγραψε το σεισμό στα 7 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 112χλμ.
Ο σεισμός, το επίκεντρο του οποίου ήταν κοντά στην πόλη Guiria, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα, το Καράκας, με το Associated Ρress να μεταδίδει ότι εκκενώνονται κτήρια.


«Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι έπειτα από αυτόν τον σεισμό», ανακοίνωσε εξάλλου το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC).
Ο σεισμός έγινε αισθητός για πολλά δευτερόλεπτα στο Καράκας, ιδίως σε πολυώροφα κτήρια, οι ένοικοι πολλών από τα οποία βγήκαν έξω αμέσως.
«Έγινε αισθητός σε πολλές Πολιτείες της χώρας (…). Για την ώρα, δεν θρηνούμε κανένα θύμα και βρισκόμαστε στη διαδικασία αποτίμησης των ζημιών» που προκάλεσε ο σεισμός, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας, ο στρατηγός Νέστορ Ρεβερόλ.
«Απευθύνουμε έκκληση για ηρεμία» στον πληθυσμό, πρόσθεσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός του.
Οι δύο πιο πρόσφατοι ισχυροί σεισμοί στη Βενεζουέλα είχαν σημειωθεί την 29η Ιουλίου 1967 (6,7 βαθμοί) στο Καράκας, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους πάνω από 200 άνθρωποι, και την 9η Ιουλίου 1997 (7 βαθμοί) στο Καριάκο, στην Πολιτεία Σούκρε, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 73 άνθρωποι.