Αλλαγές που θα αιφνιδιάσουν και θα επηρεάσουν συνολικά τις ισορροπίες στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός θα αφορούν και την κυβέρνηση, και το κόμμα, ενώ θα φτάσουν έως και το Μαξίμου!
Η πιθανότερη ημέρα ανακοίνωσης του ανασχηματισμού είναι η Τρίτη, ενώ σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει νέο, ολοκληρωμένο κυβερνητικό σχήμα μέσα στον Αύγουστο.
Δεν αποκλείεται όμως και η Δευτέρα να έχουμε μία πρώτη καθαρή εικόνα για τα πλάνα του Πρωθυπουργού, καθώς θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με βασικό αντικείμενο – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – την επιλογή νέου Γραμματέα.
Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε την Παρασκευή τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου για τις προθέσεις του, ενώ έγινε ήδη η πρώτη αναλυτική συζήτηση για τον ρόλο του κόμματος στην μεταμνημονιακή Ελλάδα, αλλά και για τις προτεραιότητες της χώρας.
Στο σκεπτικό του πρωθυπουργού φέρεται να περιλαμβάνεται η ενίσχυση της οργανωτικής πυραμίδας του ΣΥΡΙΖΑ με νέα πρόσωπα και νέες δομές, ενόψει της προεκλογικής περιόδου.
Ζητούμενο είναι να αναβαθμιστεί το μοντέλο λειτουργίας του κομματικού μηχανισμού και αυτό θα καταστεί σαφές από τις επιλογές των προσώπων που θα το στελεχώσουν – ειδικά για τη θέση του γραμματέα του κόμματος.
Είναι βέβαιο ότι θα υπουργοποιηθούν στελέχη της «γενιάς των 40».
Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να εμφανιστούν και πρόσωπα τα οποία θα επιλεγούν με κριτήριο την διεύρυνση του ακροατηρίου της κυβέρνησης στον χώρο της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς.
Έχουν πάντως αποκλειστεί οι περιπτώσεις των Γιάννη Ραγκούση και Ευάγγελου Αντώναρου, σενάρια για τις οποίες κυκλοφορούσαν τα τελευταία 24ωρα.
από huffingtonpost.gr