Στην μεγαλύτερη έκθεση του Περιπατητικού Τουρισμού “Tour Natur2018”, που διεξήχθη στο Ντίσελντορφ από 31 Αυγούστου εως 2 Σεπτεμβρίου 2018 συμμετείχε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής,  παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το Νέο Δίκτυο μονοπατιών Χαλκιδικής “Διαδρομές”.
Ανάμεσα σε 5.000 ταξιδιωτικούς προορισμούς και πάνω από 265 εκθέτες, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε ως συν-εκθέτης στην Εθνική Πινακοθήκη του ΕΟΤ προβάλλοντας τα 3 πρώτα μονοπάτια   που βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης και εντάσσονται στο στρατηγικό πλάνο του Οργανισμού για την δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου πεζοπόρων διαδρομές . Το νέο δίκτυο μονοπατιών, Χαλκιδική Διαδρομές, έχει στόχο τον εμπλουτισμό και τη διαφοροποίηση του υφιστάμενου τουριστικού προϊόντος της Χαλκιδικής δίνοντας έμφαση στον εναλλακτικό / θεματικό τουρισμό.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Χαλκιδική προέβαλε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα ως ένα εξαιρετικό προορισμό που ο επισκέπτης μπορεί να κάνει πεζοπορία σε ένα καταπράσινο δάσος και στη συνέχεια να απολαύσει το μπάνιο του στα καθαρά νερά των βραβευμένων παραλιών του. Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Χαλκιδικής είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα νέα μονοπάτια που συνδυάζουν την μοναδικότητα της φυσικής ομορφιάς με την ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά.
Τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής εκπροσωπεί η κ. Τάνια Ακριτίδου, υπεύθυνη μάρκετινγκ του οργανισμού και ο κ. Τάσος Σταμάτης, εκπρόσωπος της Φιλοξενίας Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής. Το περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφθηκε τον Γενικό Σύμβουλο της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ, κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου, ενημερώθηκε για το νέο δίκτυο των μονοπατιών Χαλκιδικής Διαδρομές και δήλωσε βοηθός και ενεργό υποστηρικτή της νέας προσπάθειας μας ενώ παράλληλα συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης και Προβολή Της Χαλκιδικής .
από tornosnews.gr