spot_img

  ΔΕΘ: Ηξεις αφήξεις από τον Καμμένο για το Μακεδονικό

  Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη για την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ.
  Νέα προσέγγιση για το Μακεδονικό από τον αρχηγό των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί από την 83η Εκθεση Θεσσαλονίκη.
  Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι θα ζητήσει από τον συγκυβερνήτη Τσίπρα να φέρει το θέμα για ψήφιση στη Βουλή μετά την ολοκλήρωση της τετραετίας, αποδεικνύοντας έτσι εμμέσως ότι δεν έχει καμία πρόθεση να ρίξει την κυβέρνηση όπως λέει συχνά πυκνά για να κρατήσει σε εγρήγορση τους ψηφοφόρους του.
  «Θα κάνουμε τα πάντα για να μην οδηγηθούμε σε σύγκρουση και να φτάσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας, αλλά αν «ο κόμπος φτάσει στο χτένι» και έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή ούτε το δικαίωμα να παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντώντας σε ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου στην 83η ΔΕΘ.
  Στην περίπτωση αυτή, είπε, θα καταθέσει τρεις προτάσεις στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η μία για δημοψήφισμα, η δεύτερη να γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή μετά το πέρας της θητείας της σημερινής κυβέρνησης και η τρίτη για προσφυγή στις εκλογές.
  Ο κ. Καμμένος, πάντως, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να έρθει στην ελληνική Βουλή πριν από το καλοκαίρι του 2019 και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ να δηλώσουν τι στάση θα κρατήσουν.
  Από την πρώτη στιγμή είχαμε διαφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα ανέφερε ο κ. Καμμένος από τη ΔΕΘ έχοντας ως φόντο τη φράση «Κι όμως το τρένο έφτασε» παραπέμποντας στο προεκλογικό σποτ με τον Αλέξη Τσίπρα. «Η διαφωνία είχε οδηγήσει στη χάραξη μιας πολιτικής που οποιαδήποτε εξέλιξη και αν υπάρχει, να επέλθει μετά το πέρας της κοινής διακυβέρνησης. Οι συνθήκες που προέκυψαν στα Σκόπια, έφεραν τα πράγματα πιο γρήγορα. Η συμφωνία με βρίσκει αντίθετο. Σε αυτό δεν θα κάνουμε πίσω και δεν θα παραχωρήσουμε τον όρο Μακεδονία» είπε.
  Τα Σκόπια πρόσθεσε, «παραβιάζουν τη συμφωνία, είναι προκλητικοί απέναντι στην Ελλάδα. Δεν καταλαβαίνουν ότι την τελική απόφαση εμείς θα την πάρουμε. Ο ελληνικός λαός. Όσο προκαλούν ο ελληνικός λαός θα τους πει όχι».
  Αν η Συμφωνία έρθει στη Βουλή, υποστήριξε, θα ζητήσουμε σε πρώτη φάση δημοψήφισμα. «Αν δεν γίνει αυτό, θα ζητήσουμε να μετατεθεί η ψήφιση της Συμφωνίας στη Βουλή μετά το τέλος της τετραετίας». Και μόνο ως έσχατη λύση, ανέφερε ο κ. Καμμένος θα πάμε στη λύση της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

  Το τρένο έμεινε στις ράγες…

  «To τρένο έμεινε στις ράγες, είχε μία  ομαλή πορεία και έφτασε στον πρώτο σταθμό. Περάσαμε στην περίοδο της χάραξης της εθνικής πολιτικής» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
  Υποστήριξε ότι «η συμβολή των ΑΝΕΛ στη συγκρότηση της κυβέρνησης με τη λαϊκή εντολή που είχαμε πάρει το 2015 ήταν καθοριστική για τη διαμόρφωση κλίματος εθνικής συνεννόησης διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων». Έγινε πράξη, είπε, η εθνική συμφιλίωση. «Ενώσαμε τον ελληνικό λαό και φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι δεσμεύσεις μας ήταν ξεκάθαρες».
  Μιλώντας για την πορεία της συγκυβέρνησης, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως  οι ΑΝΕΛ «σαν το δεξί χέρι της κυβέρνησης θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε ώστε να ενισχύσουμε φιλικές πολιτικές για την επιστροφή κεφαλαίων, για να επιστρέψουν πίσω τα νέα παιδιά».

  Για την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι δεν δόθηκε κανένα αντάλλαγμα από την Ελλάδα ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη βοήθεια που έδωσαν άλλες χώρες. Αναφορικά με τους τούρκους που συνελλήφθησαν και  αφέθησαν τελικά ελεύθεροι, τόνισε πως η Ελλάδα αντέδρασε όπως θα αντιδρούσε μία χώρα που σέβεται τις διεθνείς συμβάσεις.
  Πηγη: vima.gr