Προβληματισμό προκαλεί το βίντεο του «Ρουβίκωνα» από την επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν, όπου ο φρουρός φαίνεται απλώς να υπακούει τις εντολές των αντιεξουσιαστών και να μένει αδρανής.
Εικόνες που προβληματίζουν έδωσε στην δημοσιότητα ο «Ρουβίκωνας» από την επίθεση μελών του στην πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα, γύρω στις 6:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιατικού χώρου ο φρουρός της πρεσβείας εμφανίζεται να υπακούει νωχελικά τις εντολές των αναρχικών, δίχως να επιχειρεί να προστατεύσει το διπλωματικό συγκρότημα.

Ο φρουρός βγαίνει από το κουβούκλιο και επιτρέπει σε έναν από τους δράστες να σπάσει το παράθυρο με σφυρί, ενώ άλλοι νεαροί πετούν μπουκάλια με μπογιά στο κτήριο.
Ο φρουρός απλώς κλείνει την πόρτα του κουβουκλίου του, πιθανώς ώστε να μην του κλέψουν προσωπικά αντικείμενα, και κατά τα άλλα δεν αντιδρά ούτε προσπαθεί ακινητοποιήσει τους δράστες.
Σημειώνεται πως ο φρουρός εμφανίζεται ντυμένος με λευκή μπλούζα ή φανέλα, κι όχι με στολή. Είναι οπλισμένος με υποπολυβόλο το οποίο κρέμεται δίπλα στο πλευρό του από τον αορτήρα.
Η πρεσβεία του Ιράν βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό, όπου ο «Ρουβίκωνας» έχει επιχειρήσει και στο παρελθόν.
Έως τώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις.
Πηγή: skai.gr