Εγκρίθηκε με απόφαση Αχτσιόγλου η πληρωμή της δ΄δόσης για το επίδομα παιδιού Α21 2018 που θα καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΑ.
Στα 205 εκατ ευρω για την ανάγκη κάλυψης των δαπανών ώστε να πληρωθεί το επίδομα παιδιού στους δικαιούχους για την δ΄δόση από τον ΟΠΕΚΑ υπολογίζει το κόστος το υπουργείο Εργασίας
Ειδικότερα σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας κ. Αχτσιόγλου που παρουσιάζουν πρώτα τα dikaiologitika news, εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους διακοσίων πέντε εκατομμυρίων ευρώ ( 205.000.000,00 €) σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2018, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Δ΄ διμήνου 2018 καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.
Η δ’ δόση 2018 για το οικογενειακό επίδομα, η οποία θα αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, στους δικαιούχους που θα έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση και θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζεται πως, στις 25-27 Σεπτεμβρίου, θα καταβληθεί η Δ’ δόση 2018, καθώς και αναδρομικά αιτήσεων παλαιότερων ετών που θα έχουν ελεγχτεί και εκκαθαριστεί.
Παράλληλα έχει εκδώσει και 13 απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις των αιτούντων για το νέο οικογενειακό επίδομα
Πλέον οι οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αίτησης Α21 και με χρήση των προσωπικών κωδικών Taxisnet για το ύψος του ποσού που πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους με την εκάστοτε πληρωμή που γίνεται κάθε δίμηνο.
από dikaiologitika.gr