«Κλείσαμε τη συμφωνία, για να δώσουμε, αντί για 650 εκατ. ευρώ, 910 εκατ. ευρώ». «Φέτος, αντί να πάρουν 800 χιλιάδες οικογένειες οικογενειακό επίδομα, θα πάρουν 900 χιλιάδες οικογένειες» διευκρίνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης μιλώντας στον Realfm αναφορικά για τα οικογενειακά επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ
«Όλες οι μελέτες των χωρών του Βορρά λένε ότι κάθε ευρώ που δίνεται στην πρόνοια είναι αναπτυξιακή δαπάνη. Όταν δίνω σχολικά γεύματα, ανοίγω άπειρες θέσεις εργασίας. Εμείς επενδύουμε στην πρόνοια ως ανάπτυξη» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8.
Για τα voucher των παιδικών σταθμών, η κ. Φωτίου υποστήριξε ότι το voucher που δίνουμε σήμερα αντιστοιχεί σε ποσά των 2.350 ευρώ έως 2.900 ευρώ το χρόνο. «Λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι με 1.000 ευρώ λιγότερα θα λύσει το πρόβλημα. Δεν είναι ότι δεν φτάνουν τα λεφτά. Είναι το ότι δεν υπάρχουν επαρκείς θέσεις, είναι ανισοκατανεμημένες. Ο νεοφιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία, οικονομία θα τα αυτορυθμίσει. Το 2014, αυτός ήταν κυβέρνηση, όταν έδωσε 79 χιλιάδες voucher, 50% λιγότερα από ό,τι δόθηκαν πέρυσι και έμειναν 18 χιλιάδες παιδιά εκτός από τους βρεφονηπιακούς το 2014. Το ένα στα τέσσερα παιδιά έμεινε έξω και μας κουνάει το δάχτυλο. Να μην λέει ψέματα στον κόσμο, γιατί είναι αμαρτία για τα παιδιά» τόνισε η κ. Φωτίου.
«Μας κατηγορεί ότι φτιάξαμε ένα κράτος επιδομάτων. Παραλάβαμε ένα κράτος επιδομάτων, καθαρά πελατειακό, 120 διαφορετικές πηγές έδιναν τα επιδόματα, χωρίς διαφάνεια. Τα μαζέψαμε όλα στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Διασυνδέσαμε έξι βάσεις δεδομένων του κράτους. Τα δίνουμε όλα ψηφιακά, καταργώντας όλες τις πελατειακές σχέσεις» σχολίασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.