Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Γ. Ζουμπάς, απευθύνει ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Στρατονίκης.ριστοτελ
Κύριε Πρόεδρε,
Με αφορμή τις πρόσφατες επιστολές σας με θέμα τη σύγκλιση Λαϊκής Συνέλευσης στην Τοπική Κοινότητα Στρατονίκης, αλλά και την παραπάνω σχετική επιστολή διαμαρτυρίας σας, θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους απαντώντας για πρώτη φορά δημόσια στις τόσες προσβλητικές επιστολές και αναφορές σας, τόσο στο πρόσωπο του Δημάρχου, όσο και της  πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θα έπρεπε κατ’ αρχάς να γνωρίζετε ότι τα θέματα – και δη τα σοβαρά – συζητούνται πρώτα στο Δημοτικό Συμβούλιο, από το οποίο λάμπετε δια της απουσίας σας. Απόδειξη αυτού είναι ότι  τα  έτη 2017-2018 από τα 36 Δημοτικά Συμβούλια, μας τιμήσατε με την παρουσία σας μόνο στα 6, για να εκπροσωπήσετε τους δημότες της Στρατονίκης, που σας εξέλεξαν γι αυτό. Επιπλέον, όπως προκύπτει από τα πρακτικά των Δημοτικών Συμβουλίων, ουδέποτε καταθέσατε αίτημα στον Πρόεδρο του συλλογικού οργάνου του Δήμου να συμπεριληφθεί θέμα στην τακτική ημερήσια διάταξη για το ζήτημα των ρωγματώσεων στην Στρατονίκη.
Ταυτόχρονα, είναι φανερό από τον τρόπο που εκφέρεστε απέναντι στη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο, με ανάρμοστες επιστολές, υψηλούς τόνους και υβριστικά σχόλια, ότι έχετε παρανοήσει το ρόλο του Προέδρου ενός Τοπικού Συμβουλίου, το οποίο ως συλλογικό τοπικό όργανο οφείλει σε συνεργασία με τους Τοπικούς Αντιδημάρχους και τη Δημοτική Αρχή να επιδιώκει την καλή συνεργασία με όλους και την εξεύρεση λύσεων, με γνώμονα το όφελος των δημοτών και του οικισμού, τον οποίο εκπροσωπεί, και όχι με μοναδικό του μέλημα την αντιπολίτευση.
Αναφορικά με το μεγάλο ζήτημα των ρωγματώσεων στην περιοχή της Στρατονίκης και επειδή οι κάτοικοι έχουν έννομο συμφέρον να γνωρίζουν τι συμβαίνει στο χωριό τους, για το λόγο αυτό η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει επανειλημμένα δημοσιεύσει Δελτία Τύπου (βλ. πρόσφατο Δελτίο Τύπου εδώ), έχει τοποθετηθεί δημόσια και θα συνεχίσει να το κάνει, ακόμα και αν αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση όσους θέλουν να αποκρύψουν την αλήθεια.
Επιπλέον, με το θέμα των ρωγματώσεων του οικισμού ή των μικρομετακινήσεων (!), όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε εσείς στα διάφορα έγγραφα που αποστέλλετε, η Δημοτική Αρχή έχει, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της, επισταμένως ασχοληθεί ασκώντας πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις, επιδιώκοντας την εμπλοκή δημοσίων αρχών, (ΥΑΣΒΕ, ΙΓΜΕ, Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, Υπουργείο Περιβάλλοντος), έτσι ώστε να δοθεί μία επιστημονική απάντηση από τους καθ’ ύλην αρμόδιους και, παράλληλα, να υπάρξει  μία οριστική λύση, προς το συμφέρον των κατοίκων.
Να σημειωθεί εδώ ότι όλες αυτές τις ενέργειες τις έκανε σε γνώση των κατοίκων και όχι ακολουθώντας τη δική σας τακτική, που συνίσταται στο να ακολουθείτε ιδιώτες επιστήμονες ορισμένους από την εταιρεία, αποκρύπτοντας μάλιστα αυτές τις δραστηριότητες από τη Δημοτική Αρχή. Θεωρούμε ότι αυτή η τακτική σας έχει ως στόχο τον αποπροσανατολισμό των κατοίκων και τη διάχυση των ευθυνών.
Αν όμως, πιστεύετε ότι υπάρχει κάτι που δεν έκανε η Δημοτική Αρχή, σας καλούμε να μας το γνωστοποιήσετε σε κάποιο από τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια και να είστε σίγουρος ότι θα το πράξουμε, αν άξονα έχει το συμφέρον του τόπου. Με δεδομένη βέβαια τη μέριμνα που έχουμε επιδείξει για το συγκεκριμένο θέμα, θεωρούμε ότι και σε αυτήν την περίπτωση δύσκολα θα έχετε να προτείνετε εσείς κάτι ή να επισημάνετε κάποια παράλειψή μας, καθώς είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού η προσπάθειά σας απλώς να δημιουργήσετε εντυπώσεις, κλίμα έντασης και πόλωσης ενόψει των επερχόμενων εκλογών.
Δέον είναι να απαντηθεί ακόμα κάτι στο οποίο κάνετε αναφορά στην από 02/08/2018 επιστολή σας και αφορά τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, πέρα από τις ρωγματώσεις. Να σας υπενθυμίσουμε ότι τα σοβαρά προβλήματα της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αποκατάστασης των δρόμων και του σχολείου, προβλήματα που μας κληροδότησε η παράταξη στην οποία ανήκετε, έχουν σε μεγάλο βαθμό επιλυθεί από αυτήν τη Δημοτική Αρχή, την οποία αρέσκεστε να ψέγετε.
Όσο για την πρόσκλησή μας στη Λαϊκή σας Συνέλευση, επειδή είναι πρόδηλο ότι εξυπηρετεί μικροπολιτικούς, προσωπικούς και προεκλογικούς σκοπούς, δημιουργία εντυπώσεων καθώς και πιθανής έντασης – και αυτά τα αποδεικνύει ο τόνος και το περιεχόμενο των επιστολών σας – δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε.
Σας καλούμε αναλογιζόμενος το μέγεθος της δική σας ευθύνης, να συμπορευτείτε με τη Δημοτική Αρχή και πιέζοντας όλοι μαζί, να βρεθεί η χρηματοδότηση για το μοναδικό δρόμο επίλυσης του θέματος που είναι η μελέτη του ΙΓΜΕ. Οι πολίτες απαιτούν την εγγύηση του δημοσίου και είμαστε στο τελευταίο στάδιο αυτής της διαδικασίας. Οποιαδήποτε προσπάθεια αποπροσανατολισμού, διχασμού, πόλωσης και επιστροφής στις καταστάσεις προ δεκαετίας, θα πέσει στο κενό και οι δημότες θα σας κρίνουν ανάλογα. Εξάλλου εκ των πράξεών τους κρίνονται οι πάντες.
Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη
Γεώργιος Ζουμπάς