Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Δήμος Αριστοτέλη σχετικά με τη δίκη των Σκουριών που ξεκινάει τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Για άλλη μια φορά, την 1η του Οκτώβρη, γινόμαστε θεατές στο γνωστό θέατρο του παραλόγου που παίζεται τα τελευταία χρόνια. Για ακόμη μια φορά 21 συμπολίτες μας σέρνονται στα δικαστήρια κουβαλώντας στην πλάτη τους φαινομενικά μεν το μισό ποινικό κώδικα, στην πράξη δε το βάρος του αγώνα μιας ολόκληρης κοινωνίας που αντιστέκεται στην καταστροφή του τόπου της. Μιας κοινωνίας που στέκεται δίπλα τους και τώρα και πάντα με ψηλά το κεφάλι.
Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι στη δίκη αυτή, όπως και σε πολλές ακόμα που είδαμε ως τώρα να διαδραματίζονται, η σκευωρία θα αποκαλυφθεί και τα στημένα κατηγορητήρια θα καταπέσουν, γιατί εξ αρχής δεν είχαν κανένα απολύτως έρεισμα παρά μόνο την απέλπιδα προσπάθεια της πολυεθνικής εταιρείας να εκβιάσει τη συνείδηση των κατοίκων της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής και να επιβάλει τα καταστροφικά σχέδιά της. Μιας προσπάθειας που δυστυχώς τότε είχε αρωγούς τόσο την προηγούμενη δημοτική αρχή όσο και τις πολιτικές του δόγματος «επένδυση με κάθε κόστος».
Άλλωστε ο εκβιασμός από πλευράς της εταιρείας δεν αφορά μόνο τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής. Αποτελεί την πάγια τακτική της να εκβιάζει όποιον δεν μπορεί να εξαγοράσει, από τον απλό πολίτη μέχρι ολόκληρες κυβερνήσεις. Απέναντί της όμως βρίσκεται η αλήθεια, η νομιμότητα και το πραγματικό δημόσιο συμφέρον που αναπόφευκτα κάποια στιγμή αποκαλύπτεται και τότε όλοι ανακαλύπτουν ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός!».
Ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη, παραμένουμε σταθερά αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια στοχοποίησης των δημοτών μας, με κριτήριο τις απόψεις τους για τη μεταλλευτική δραστηριότητα. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους διωκόμενους συνδημότες μας καθώς και τις ευχές και την πεποίθησή μας για την δίκαιη και ευτυχή έκβαση και αυτής της δικαστικής περιπέτειας που ξεκινά την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Καλούμε όλους τους δημοκρατικά ευαισθητοποιημένους πολίτες να βρίσκονται εκεί.