Οι ενημερωτικές συναντήσεις, τις οποίες στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, που εδώ και δυο χρόνια δραστηριοποιείται στην ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη των εμβολιασμών, μέσω της εκστρατείας “Εμβολια-ζω”. αφορούν σε 7 ημερίδες, άρχισαν από το Δήμο Σερρών και το Δήμο Πολυγύρου, ενώ θα πραγματοποιηθούν στους Δήμους των πρωτευουσών των επτά νομών της Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής).

«Τα εμβόλια είναι τα ασφαλέστερα σκευάσματα»

Μιλώντας στην ημερίδα που έγινε στον Δήμο Πολυγύρου, ο παιδίατρος Νικόλαος Καρανταγλής, ξεκαθάρισε ότι τα εμβόλια είναι από τα ασφαλέστερα σκευάσματα, και διευκρίνισε ότι υπάρχει εκτενής και πολυετής εμπειρία σχετικά με αυτό το ζήτημα και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να προκαλούν προβλήματα μακροπρόθεσμα.

«Τα εμβόλια είναι ο καλύτερος και φθηνότερος τρόπος πρόληψης λοιμωδών νοσημάτων που ανακαλύφθηκε ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στους γονείς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, υπογράμμισε ότι τα εμβόλια δεν υπερφορτώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού, αλλά παρέχουν στο παιδί τα αντισώματα που χρειάζεται για να καταπολεμήσει τις σοβαρές ασθένειες από τις οποίες προστατεύουν.

Ο κ. Καρανταγλής υποστήριξε ακόμη, ότι εκτός από τον εαυτό του, όποιος εμβολιάζεται συμβάλλει στη Συλλογική Ανοσία που είναι απαραίτητη για την προστασία όλων γύρω μας, των αγαπημένων μας και των πιο αδύναμων που δε μπορούν για διάφορους λόγους να εμβολιαστούν.

«Αποτελεί επομένως και πράξη κοινωνικής ευθύνης ο εμβολιασμός» σημείωσε και πρόσθεσε ότι τα εμβόλια είναι ιδιαίτερα ασφαλή, καθώς οι παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές, όπως η FDA στην Αμερική, ο ΕΜΕΑ στην Ευρώπη και ο ΕΟΦ στην Ελλάδα, θέτουν πολύ αυστηρά κριτήρια και ποιοτικούς ελέγχους για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των εμβολίων πριν και μετά την έγκριση και κυκλοφορία τους.

Κληθείς μάλιστα να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με το αν τα παιδιά μπορούν να ενισχυθούν με άλλες εναλλακτικές ή ομοιοπαθητικές μεθόδους, αντί να εμβολιαστούν, δήλωσε πως «τα εμβόλια έχουν σώσει εκατομμύρια παιδικές ζωές και δεν υπάρχει κανένα μέτρο πρόληψης που να μπορεί να τα αντικαταστήσει».