Το Porto Carras Grand Resort φιλοξενεί το Παγκόσμιο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Νέων 2018 μαζί με το αντίστοιχο Rapid & Blitz Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, από τις 16 έως τις 31 Οκτωβρίου 2018.

Σκακιστικές Ομοσπονδίες από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν και θα αγωνιστούν στις κατηγορίες Ανοιχτό Κάτω των 14, 16, 18 (Ο14, Ο16, Ο18) και Κορίτσια Κάτω των 14, 16,18 (Κ14, Κ16, Κ18) με σκοπό την κατάκτηση του τίτλου Πρώτου και Δεύτερου Παγκόσμιου Πρωταθλητή της κάθε κατηγορίας, αντίστοιχα και στα δύο τουρνουά.

Η αρχή γίνεται στις 16 Οκτωβρίου 2018 με την έναρξη του Rapid & Blitz πρωταθλήματος του οποίου οι εννέα γύροι Rapid θα διεξαχθούν στις 17 με 18 του μήνα, ενώ στις 19 θα πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα Blitz.

Παράλληλα, στις 19 Οκτωβρίου 2018 ξεκινούν οι διεργασίες για το Σκακιστικό Πρωτάθλημα Κανονικού Χρόνου, με την έναρξη του οποίου θα διεξάγεται ένας αγωνιστικός γύρος κάθε ημέρα. Μόνη εξαίρεση αποτελεί η Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, όπου οι συμμετέχοντες έχουν ελεύθερη ημέρα, για την οποία έχουν οργανωθεί διάφορες εκδρομές στην Θεσσαλονίκη, το Σπήλαιο Πετραλώνων και στις γύρω περιοχές. Στις 30 Οκτωβρίου 2018, στις 20:30 θα γίνει η τελετή λήξης και στις 31 Οκτωβρίου 2018 όλες οι αποστολές θα αναχωρήσουν από το Porto Carras.

To συνεδριακό κέντρο Olympic Hall του Porto Carras, το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο στη Βόρεια Ελλάδα, υποδέχεται τους αγώνες και για 16 ημέρες θα είναι γεμάτο από δραστήριους σκακιστές και σκακίστριες από όλο τον κόσμο, των οποίων οι επιδόσεις προσελκύουν το ενδιαφέρον διεθνών και εγχώριων μέσων επικοινωνίας.

Tο Porto Carras Grand Resort έχει μεγάλη εμπειρία στον αθλητικό τουρισμό, διαθέτοντας πληθώρα επιλογών στις συνεδριακές υποδομές, τη διαμονή, διασκέδαση και άθληση και κυρίως μαγευτικές παραλίες, που το καθιστούν έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Έχει επίσης φιλοξενήσει στο παρελθόν κορυφαίες σκακιστικές διοργανώσεις παγκοσμίας εμβέλειας, όπως: Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκάκι ερασιτεχνών τον Απρίλιο του 2015, το Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα σκάκι τον Μάιο του 2013, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων επιτραπέζιων παιχνιδιών το Μάιο του 2013, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκάκι ερασιτεχνών τον Απρίλιο του 2012, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκάκι Νέων – Νεανίδων τον Οκτώβρη του 2010 και πολλά ακόμη.

Όλοι οι συμμετέχοντες και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν αξέχαστες βραδιές στα εστιατόρια και bar του resort, να χαλαρώσουν στα δύο κέντρα Thalassotherapy & Spa, να επισκεφτούν τα μοναδικής ομορφιάς ιδιωτικά λιμανάκια και τις παραλίες του Porto Carras, να ζήσουν μια ξεχωριστή οινοτουριστική εμπειρία, κάνοντας οινογευσία στην αίθουσα Μελισσάνθη, δοκιμάζοντας τα βιολογικά κρασιά του Κτήματος Πόρτο Καρράς, αλλά και να επιδοθούν σε αθλητικές δραστηριότητες, όπως γκολφ, καταδύσεις, ιππασία, τέννις και πολλά ακόμη στις υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι, που η Διεθνής Ομοσπονδία Σκακιού (FIDE) επιλέγει για άλλη μια φορά το Porto Carras Grand Resort για τη φιλοξενία μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης.