Ένταση σημειώθηκε στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία, ανάμεσα σε Ελληνοκύπριους γεωργούς και Τούρκους στρατιώτες. Όπως γίνεται γνωστό, τέσσερις Ελληνοκύπριοι γεωργοί βρίσκονταν για εργασίες στα χωράφια τους στην περιοχή, όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν στο ανάχωμα περίπου δέκα ένοπλοι Τούρκοι στρατιώτες.

Όπως ανέφερε στο Philnews ένας εκ των τεσσάρων γεωργών, οι ίδιοι ειδοποίησαν την Αστυνομία, ενώ κλήθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους και να εγκαταλείψουν την περιοχή, ενημερώνοντάς τους πως αν παραμείνουν στα χωράφια και συνεχίσουν τις γεωργικές εργασίες, αυτό θα γίνει με δική τους ευθύνη.

Ωστόσο το έδαφος ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία και ως εκ τούτου οι γεωργοί, δικαιούνται να καλλιεργούν τη γη μέχρι τα τουρκικά φυλάκια.

Παρόλα αυτά, τα Ηνωμένα Έθνη ενημερώνουν τους Ελληνοκύπριους γεωργούς πως πρέπει να απέχουν 200 μέτρα από τα τουρκικά φυλάκια.

Όπως επεσήμανε ο γεωργός, η παρεμπόδιση των εργασιών τους από τους Τούρκους στρατιώτες είναι κάτι που συμβαίνει επανειλημμένα και ως εκ τούτου προτίθενται τη Δευτέρα να αποταθούν στο Υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα.