Για τρίτη χρονιά διοργανώνεται την Κυριακή 21 Οκτωβρίου από τον Γυμναστικό Σύλλογο Λαγκαδά και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον δήμο Λαγκαδά ο «3ος Run in Lagadas».

Η εκδήλωση  γίνεται με αφορμή τη διπλή επέτειο απελευθέρωσης της πόλης του Λαγκαδά από τον τουρκικό ζυγό και τα γερμανικά στρατεύματα και περιλαμβάνει αγώνα αντοχής πόλης σε δημόσιο δρόμο, απόστασης 10 χλμ. με την επωνυμία το «10άρι του Λαγκαδά», καθώς και δυο παράλληλους αγώνες αποστάσεων 5 χλμ. και 1 χλμ.

Για αυτή τη μεγάλη αθλητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά από τους διοργανωτές του «3ου Run in Lagadas». Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας για θέματα αθλητισμού Βασίλης Ανατολίτης σημείωσε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει κάθε δράση που συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και επισήμανε ότι οι αγώνες αυτοί εξελίσσονται πλέον σε θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής, αποφέροντας σημαντικά οφέλη και για την τοπική κοινωνία.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία του αγώνα και στο υψηλό οργανωτικό επίπεδό του, ενώ  ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαγκαδά Νικόλαος  Κουτλιάνος παρουσίασε τους χορηγούς του «Run in Lagadas» και το οργανωτικό πλαίσιο των αγώνων προσκαλώντας όλους, μικρούς και μεγάλους, αθλητές και ελεύθερα ασκούμενους να συμμετέχουν σε αυτή την όμορφη γιορτή του αθλητισμού. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και του Γυμναστικού Συλλόγου Λαγκαδά Αναστάσιος Τομπούλης σημείωσε πως οι ιδιαίτερα επιτυχημένες διοργανώσεις του 1ου και του 2ου «Run in Lagadas» προδικάζουν τη μεγάλη επιτυχία του αγώνα της ερχόμενης Κυριακής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες και περσινοί νικητές, καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων και υποστηρικτών του αγώνα.