Εντός του Νοεμβρίου θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το επίδομα στέγασης, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, αρμόδιας για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου.

Η κυρία Φωτίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου, αναφορικά με τους άστεγους, υποστήριξε ότι άμεσα θα θεσμοθετηθεί εθνική πολιτική, ενώ προανήγγειλε ότι «σε ένα μήνα θα κατατεθεί ένα πολύ συγκεκριμένο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι άστεγοι έχουν πλέον οργανωθεί σε δευτεροβάθμιο σωματείο και ως εκ τούτου «για πρώτη φορά η κυβέρνηση αποκτά συνομιλητή».

Από την πλευρά του ο κ. Παπαχριστόπουλος, τόνισε «την ανάγκη επιτακτικής λύσης στο θέμα των αστέγων θέμα», κάνοντας λόγο για εκρηκτικό και μείζον πρόβλημα.

Δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις εντός του Νοεμβρίου

«Μέσα στο Νοέμβριο θα εκδώσουμε δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, που θα αφορούν τη διαδικασία καταγραφής και παρακολούθησης των αστέγων στους μεγάλους δήμους και τη διασύνδεση όλων των φορέων και τη διαχείριση στεγαστικών αιτημάτων ανά την Ελλάδα», υπογράμμισε η κ. Φωτίου.

«Το υπουργείο προχωράει στην επεξεργασία των στοιχείων της πιλοτικής καταγραφής με στόχο:

Πρώτον: να κατανοήσει καλύτερα τις διαστάσεις του φαινομένου, τις ειδικές ανάγκες κάθε περίπτωσης και να προχωρήσει σε καλύτερο συντονισμό και σχεδιασμό των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Δεύτερον: τη θεσμοθέτηση ενός πάγιου μηχανισμού καταγραφής και παρακολούθησης του πληθυσμού των αστέγων με στόχο τη συνεχή αξιολόγηση και βελτίωση των πολιτικών», υπογράμμισε η κ. Φωτίου.