Το 15ο πέρασμα Δραγουντέλι διεξήχθη την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στον ορεινό όγκο της Σιθωνίας Χαλκιδικής. Πρόκειται για μια περιβαλλοντική εκδήλωση που αποτελεί πλέον θεσμό για τη Σιθωνία και διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών», τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σιθωνίας υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας.

[metaslider id=50188]

Στο 15ο Πέρασμα Δραγουντέλι υπήρχαν εφτά περιπατητικές διαδρομές, μία ποδηλατική και μία για άλογα.

Ικανοποιημένος για τη συμμετοχή του κόσμου δήλωσε ο δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος, ο οποίος δήλωσε ότι η Σιθωνία δεν είναι μόνο θάλασσα και παραλίες, αλλά και βουνό, ενώ όπως είπε το φυσικό περιβάλλον ευνοεί αυτές τις εκδηλώσεις.

Από τον ΟΦΧΑΘ της Σάρτης οι εθελοντές διασώστες της βάσης ετοιμότητας ήταν εκεί για να παρακολουθούν τις διαδρομές και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περίπτωση ανάγκης.

Τα 18 χιλιόμετρα της μεγάλης διαδρομής δεν πτόησαν τους συμμετέχοντες που δήλωσαν ενθουσιασμένοι με το φυσικό περιβάλλον και την ομορφιά του βουνού.

Άλλωστε όπως αναφέρει και η δημοτική αρχή σκοπός της διοργάνωσης είναι να βγει ο κόσμος στο δάσος, να περπατήσει, να γνωρίσει και ν` αγαπήσει το Δραγουντέλι, τον ορεινό όγκο της Σιθωνίας, γυμνάζοντας ταυτόχρονα σώμα και ψυχή.