Στη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας παραβρέθηκε στην κατάθεση στεφάνου που έγινε από τον κ. Παυλόπουλο στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού. Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας υποδέχτηκε στο χώρο της παρέλασης τους δύο Προέδρους με κάθε επισημότητα, ενώ μετά το πέρας της παρέλασης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το έθνος μας στην ιστορική του πορεία δε φοβήθηκε ποτέ να πει ΟΧΙ, όποιοι και αν ήταν οι κίνδυνοι. ΟΧΙ απέναντι στον φασισμό, ΟΧΙ απέναντι στους ναζί, ΟΧΙ απέναντι στον όποιο κατακτητή. Αυτά τα ΟΧΙ άλλωστε διαμόρφωσαν την ταυτότητά μας. Οι Έλληνες σταθήκαμε πάντα στο ύψος της ιστορικής μας ευθύνης, υπερασπιζόμενοι τα εθνικά μας συμφέροντα. Σήμερα, 78 χρόνια μετά, οι Έλληνες βροντοφωνάζουμε ένα ακόμη ΟΧΙ. ΟΧΙ απέναντι σε αυτήν την επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια συμφωνία με τα Σκόπια.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει να ακούσει καλά και να υποστηρίξει αυτό το ΟΧΙ των Ελλήνων απέναντι στη συνθήκη των Πρεσπών. Για να διασφαλίσουμε έτσι τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ασφάλεια της περιοχής μας, σήμερα και στο μέλλον. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες».

Ο κ. Τζιτζικώστας στις σημερινές επετειακές εκδηλώσεις συνοδεύονταν από τους Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αθηνά Αηδονά, Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωνσταντίνο Πάλλα και Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρο Θάνο, τον Πρόεδρο της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τζόλλα, τον πρώην Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αντώνη Γυφτόπουλο, τον Συντονιστή Μεταναστευτικού και Κοινωνικής Συνοχής Χάρη Αηδονόπουλο και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γαβριήλ Αβραμίδη.