Με τη φράση «Ζήστε τη πιο συναρπαστική εμπειρία στο βουνό των θεών!» στα γερμανικά αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρο Θάνο, υποδέχθηκε στο Μόναχο κορυφαίους τουριστικούς πράκτορες και επαγγελματίες του τουρισμού της Γερμανίας, όπως το FTI Group, δημοσιογράφους, bloggers και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, με σκοπό την παρουσίαση του Ολύμπου με μια διαφορετική οπτική.

Στη συνάντηση με τίτλο «Όλυμπος…το βουνό των Θεών!» παρουσιάστηκαν στο κοινό της Βαυαρίας τέσσερα θεματικά βίντεο αφιερωμένα ειδικά στο Βουνό των θεών και σχετικές εισηγήσεις, που προέβαλαν μια ολοκληρωμένη εικόνα των διαφορετικών πτυχών του Ολύμπου, με πλάνα τα οποία αποτυπώνουν εμπειρίες και δραστηριότητες που προσφέρει το βουνό και ευρύτερα η περιοχή της Πιερίας.

«Προσπάθειά μας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό είναι ο Όλυμπος να αποτελέσει την απόλυτη τουριστική ταυτότητα για τον εναλλακτικό τουρισμό της χώρας μας. Ήδη έχουμε επικοινωνήσει τη θέση μας αυτή με τις υπόλοιπες Περιφέρειες και με το Υπουργείο Τουρισμού. Με τη δράση μας αυτή παρουσιάζουμε τον Όλυμπο ως τον ιδανικό προορισμό για την απόκτηση βιωματικών εμπειριών, μέσα από την άσκηση δραστηριοτήτων, με τον τρόπο που μπορεί να προσφέρει μόνο το μυθικό βουνό. Ο Όλυμπος δεν είναι μόνο οι κορυφές του. Είναι ένα καταπράσινο βουνό, ένας αιώνια ζωντανός οργανισμός που περιβάλλεται από το μύθο και την ιστορία, με τον οποίο ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή, ζει μαζί του και επαναπροσδιορίζει τον ίδιο του τον εαυτό. Παρουσιάζοντας αυτή τη διαφορετική εικόνα του Ολύμπου, καλούμε τους επισκέπτες, ξεκινώντας από το γερμανικό κοινό, να εξερευνήσουν πτυχές αυτές του Ολύμπου και μέσα από τις δραστηριότητες που τους προσφέρει το βουνό των θεών, να ξανασυστηθούν μαζί του και να ζήσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες», ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασαν θεματικά τις μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες που αποκομίζει ο επισκέπτης από το μυθικό βουνό, τον Όλυμπο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πληθώρα δραστηριοτήτων που μπορεί κανείς να απολαύσει στον Όλυμπο, όπως η περιήγηση, η αναρρίχηση, η καταρρίχηση, η ποδηλασία και η αιωροπτέρηση, στη γαστρονομία της Πιερίας και της Μακεδονικής γης, στη μυθολογία και την ιστορία της περιοχής, καθώς και στη φύση και τις διαδρομές που ο επισκέπτης καλείται να ανακαλύψει.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας Παρασκευή-Μαρία Στρούμπου, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην προσέλκυση των συμμετεχόντων και συντόνισε τις ομιλίες της εκδήλωσης. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο Π. Κωνσταντοπούλου και ο επικεφαλής του προξενικού γραφείου Μονάχου Ν. Μπέλιας.