Σε κλίμα χαράς και ικανοποίησης εγκαινιάστηκε σήμερα το νηπιαγωγείο του Νεοχωρίου. Ένα έργο που θεμελιώθηκε το 2015 και ολοκληρώθηκε το 2016. Σήμερα, με την πληρότητα που υπάρχει σε μαθητικό δυναμικό είναι έτοιμο να λειτουργήσει. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Γιώργος Ζουμπάς, τα πιο σημαντικά έργα σε έναν δήμο είναι τα σχολεία. «Εμείς καταφέραμε να έχουμε άρτιες σχολικές υποδομές σε συνεργασία και με την Περιφέρεια και με όλους τους φορείς», ανέφερε ο δήμαρχος.

Το σχολείο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά και ως ολοήμερο με δύο δασκάλους, παρά το μικρό αριθμό μαθητών. Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής κ. Ευτυχία Παπανικολάου δήλωσε περήφανη για το συγκεκριμένο έργο. «Από την πλευρά μας έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσουμε ζωντανό και ανοιχτό αυτό το σχολείο», τόνισε η ίδια.

Παρών στα εγκαίνια ήταν ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς ο οποίος καταδίκασε την καθυστέρηση των…45 ετών για την κατασκευή του σχολείου. Επιπλέον όμως παρότρυνε τη διευθύντρια να ζητήσει από το Υπουργείο να εντάξει και την εκμάθηση ξένων γλωσσών ακόμη και από αυτή τη μικρή ηλικία, κάτι για το οποίο θα ενεργήσει και ο ίδιος.