Παρατείνεται μέχρι τις 7/12/2018 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα που αφορά στην ενίσχυση των 725 πρώην εργαζομένων που απολύθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 19 Απριλίου 2016 έως 19 Ιανουαρίου 2017 από εταιρείες του κλάδου του λιανικού εμπορίου σε διαφορετικές περιφέρειες της χώρας.
Το πρόγραμμα, με τον κωδικό «EGF/2017/003 GR/Attica retail», με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ), υποστηρίζει απολυμένους του κλάδου με ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και κατάρτισης, προώθησης στην απασχόληση και επιδότηση για τη σύσταση νέων επιχειρήσεων, προσαρμοσμένες στις ειδικές συνθήκες και ιδιαίτερες ανάγκες των ωφελούμενων. Σημειώνεται ότι προβλέπεται η καταβολή επιδομάτων συμμετοχής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στις ιστοσελίδες του ΕΤΠ Ελλάδας http://egf-greece.gr, της ΕΥ ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚο http://eye-ekt.gr και του Υπουργείου Εργασίας http://www.ypakp.gr
Κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής και ειδικότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.eiead.gr  και στα τηλέφωνα 210.2120758 & 733.