Λειτουργεί κανονικά πλέον η μονάδα φίλτρανσης νερού της Ολυμπιάδας που ήδη από τους καλοκαιρινούς μήνες εξυπηρέτησε τους κατοίκους και επισκέπτες της Ολυμπιάδας.
Η Μονάδα ουσιαστικά επεξεργάζεται το νερό αφαιρώντας το μαγγάνιο και το σίδηρο καθιστώντας το κατάλληλο για κατανάλωση. “Την πατέντα αυτή με τα φίλτρα την χρησιμοποιύμε συχνά στις περιοχές μας λόγω μεταλλευτικής δραστηριότητας”, τόνισε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς. Όπως επεσήμανε επίσης, το κόστος λειτουργίας των μονάδων αυτών είναι αρκετά υψηλό. Ο δήμος ήδη λειτουργεί σε Ολυμπιάδα, Στανό και Μ. Παναγία μονάδες φίλτρανσης, ενώ έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα άλλες τρεις μονάδες για Νεοχώρι, Παλαιοχώρι και Πυργαδίκια.

Σύμφωνα με τον κ. Ζουμπά εξίσου υψηλό είναι το κόστος συντήρησης των μονάδων αλλά και των εξετάσεων του νερού για να εξακριβώνεται σε τακτά διαστήματα η περιεκτικότητά του σε μέταλλα.
Στην Ολυμπιάδα η μονάδα είχε ενταχθεί αρχικά στο ΕΣΠΑ, στη συνέχεια απεντάχτηκε και χρηματοδοτήθηκε τελικά από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.